Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MPT társasági hírek>>

A MPT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Beszámoló az elnökség 2017. 03. 07-i üléséről
  [2017.04.10.] - MPT - Hírkategória: Általános

   

  Első napirendi pontként a siófoki Vándorgyűlés zárásáról számolt be Purebl György elnök, Sós Éva főtitkár és Osváth Péter a Tudományos Bizottság elnöke.

   

  Az elmúlt évek legsikeresebb konferenciáját tartottuk, annak ellenére, hogy több aggodalom is volt a januári időpont, a siófoki helyszín és a 2016-os májusi konferencia közelsége miatt. Nagyszerű program állt össze, sikeres rendezvényt zártunk több mint 1200 fő részvételével.

  Osváth Péter beszámol a tudományos programról, melyről részletes összefoglalót írt, ami a honlapon és a Hírlevélben is megjelent.

  Sós Éva elmondja, a konferencia nagyon sikeres volt anyagilag is, bár kiesett 2 nagy cég az elmúlt években a résztvevők közül. A költségek további csökkentésével és a budapestitől lényegesen kedvezőbb bérleti feltételekkel sikerült spórolni. Az Elnökség elismerését fejezi ki a tudományos program összeállításáért és a szervező csapat gondos munkájáért, ami ezt az eredményt hozta!

  Purebl György bejelenti, hogy a továbbiakban a januári időpontot megtartja a MPT az éves konferenciája számára, és ezt a helyszínt is többször igénybe fogja venni a Társaság, mert kompakt. Az újonnan bevezetett szombati fórumok is nagyon jól sikerültek, ezt meg kell tartani.

  Harmatta János beszámol a Magyar – Román Konferenciáról, mely szintén nagyon sikeres volt, jó visszajelzések érkeztek a román kollégák részéről is. Kialakulóban van a tudományos együttműködés a két ország pszichiáterei között, Szendi Istvánt két romániai kutatóközpont is megkereste.

   

  Második napirendi pont a küldöttközgyűlés előkészítése volt.   2017. május 16. 13 órakor a Nyírő- OPAI-ban lesz a közgyűlés, Németh Attila főigazgató úr meghívására.

  Választások lesznek 2018-ban, küldötteket és vezetőségi tagokat illetve az elnökség választott tagjait is a januári kkgy fogja majd megválasztani. Ennek előkészítését meg kell kezdeni, a tagozatok és a tagegyesületek jelölési felhívásával.  Hamarosan meg kell kezdeni a jelölések szorgalmazását, minden hírlevélben és a honlapon.

   

  Az SzMSz Bizottság megkezdte munkáját, az új Alapszabályhoz az SzMSz a jövő januári közgyűlésre készül el. A Bizottság tagjai: Purebl György, Molnár Károly, Lehóczky Pál, Harmatta János, Vizi János, Bodnár Katalin.

   

  Jelölő Bizottság megválasztása: az elnökség egyhangúlag megszavazta Füredi Jánost, Harmatta Jánost és Tringer Lászlót a Jelölő Bizottság tagjainak.

   

  Az Ombudsman-i projekt állásáról számol be Purebl György. Egy betegjogi tájékoztatót készítünk elő az OM Hivatallal és a betegjogi képviselőkkel együtt. Utána a MPT kezdeményezi az erre vonatkozó törvények megváltoztatását. Létrehoztunk egy közös bizottságot, felosztottuk a feladatokat és 03. 22-én találkozunk újra.

   

  Megkezdődött a 2018-as Nemzeti Kongresszus előkészítése, ami 2018. január 24-27. között lesz Debrecenben.

  Az Elnökség elkezdte a főtéma meghatározását, melynek fókuszát a  „fejlődés” köré építi. Több ötlet merült fel : pl. „Idegfejlődéstől a társadalmi tőkéig”, vagy „Fejlődés: a molekulától a lélekig”. Az a döntés is megszületett, hogy a művészetterápia kiemelt szerepet kap, a debreceni helyszín alkalmas egy nagyobb szabású kiállítás megrendezésére is. Purebl György javasolta, hogy a plenáris előadók között a gyermekpszichiátria képviselői is kapjanak helyet.

  Az elnökség a Tudományos Bizottság megalakításával ismét Osváth Péter alelnököt bízta meg. Az április 18-i elnökségi és vezetőségi ülésen fog véglegessé válni a főtéma és a Kongresszus szerkezete.

  Az „Egyebek”-ben Purebl György a NO PANIC Application ZRT.  megkereséséről számolt be. Ennek kapcsán E-Health Bizottság alakult: Szekeres György, Ostorharics H. György, Osváth Péter, Purebl György, Sós Éva, Szendi István, Bodnár Katalin részvételével.

  Osváth Péter elmondja, hogy az Oriold és Tsa Kiadó egy  diagnosztikai oldal magyar adaptációjának pályázatához a MPT támogatását kéri. Az elnökség úgy döntött, hogy a pályázat beadását szakmai szempontból támogatja.

Üzenetek

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be.
 

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MPT társasági hírek>>

Legfrissebb kongresszusok

  További rendezvények
  Kérem várjon...
  Kongresszusok listája
  • H
  • K
  • Sze
  • Cs
  • P
  • Szo
  • V
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

  Hasznos linkek
  Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
  Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]