Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 


"Pszichiátria -Mentális Egészség - Életminőség"
Magyar Pszichiátriai Társaság XXVII. Vándorgyűlése

2024. május 29. -
2024. június 1.
Debrecen, Kölcsey Központ (4026 Debrecen Hunyadi utca 1-3.)

Plenáris előadók

Örömmel tudatjuk, hogy a rendezvényre ismét sikerült jelentős szaktekintélyeket meghívni! Velük a plenáris előadások során találkozhatnak majd:május 30. csütörtök• Prof. Zoltán Sarnyai M.D.,PhD.,M.A. - igazgató, Pszichiátriai Idegtudományi Laboratórium, Ausztrál Trópusi Egészségügyi és Orvostudományi Intézet (AITHM) - /zoom előadás / • Dr. Frecska Ede PhD - igazgató, Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika május 31. péntek• Prof. Dr. Freund Tamás - elnök, Magyar Tudományos Akadémia • Ledia Lazeri - program koordinátor, WHO Mentális Egészség Program június 1. szombat• Prof. Dr. Perczel Forintos Dóra - tanszékvezető egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológiai Tanszék• Dr. Kapornai Krisztina PhD - osztályvezető egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztály

Helyszín

Kölcsey Központ
4026 Debrecen Hunyadi utca 1-3.

Az ország második, Kelet-Magyarország legnagyobb és legnépesebb városa, a XVI. század óta a magyarországi reformáció fellegvára.

Az évszázadok során volt a történelmi Magyarország közepe, hívták kálvinista Rómának, két ízben valóságos fővárosa is volt az országnak. Napjainkban fontos kulturális, kereskedelmi, vasúti és építészeti központ.

Parkolás

A Lycium szállodában szobafoglalással rendelkező szállóvendégek /az MPT rendezvényre érkezők részére a Kölcsey Központ mélygarázsában a szálloda részére elkülönített, külön sorompóval ellátott, 50 férőhelyes, belső fedett parkoló használata biztosított, melynek kedvezményes díja: 3000 Ft/szgk/nap – a parkolókártyát kérjük érvényesíteni a szálloda recepcióján. Lehajtási lehetőség a Bethlen utca és a Füvészkert utca felől van, ahonnan pedig az épületegyüttes bármely része megközelíthető.

Amennyiben a szálloda részére elkülönített parkoló megtelt, a rendezvényre érkező vendégek a DV parking által üzemeltetett szintén a Kölcsey Központ alatti mélygarázsban parkolhatnak 480.-Ft/óra/autó áron mely összeg a mélygarázsban elhelyezett automatáknál fizethető

Ezen felül a gépkocsival érkezők Debrecen több pontján kijelölt parkolóhelyen és mélygarázsban parkolhatnak díj ellenében. A teremgarázsokat a mozgáskorlátozottak is igénybe vehetik.

A Központ környezetében számos parkolóhely biztosítja a rendezvényre érkezők parkolási lehetőségét.

Megközelítés

A közel 13000 m2 alapterületű Kölcsey Központ méretét tekintve Kelet-Magyarország legnagyobb konferencia központja. A több részből álló épületkomplexumban, a konferencia központ mellett, egy 3 szintes modern művészeti múzeum (MODEM), a Lycium Hotel és egy 300 parkolóhelyes mélygarázs is helyet kapott.

Az épület Debrecen központjában a Főtértől és a Nagytemplomtól 5 percnyi gyalogos távolságra helyezkedik el. Mind autóval mind tömegközlekedéssel könnyen és egyszerűen megközelíthető.

Közlekedés a városban

A térség életében az autóbusz-közlekedés, a menetrend szerinti személyszállítás a meghatározó, de a város közösségi közlekedésében a villamos, és a trolibusz is szerepet játszik. Szinte minden busz- és troli vonalon alacsony padlós járművek közlekednek

Étkezés

Szállásfoglalás esetén reggeli a szobaárban.
Kávészünetek a program szerint, valamint ebéd május 30-án és 31-én. Az ebéd előzetes regisztráció és fizetés ellenében, és a helyszínen a regisztrációban átvehető jeggyel vehető igénybe.

Az ebéd (büféétkezés + 1 víz és 1 kávé ) ára: bruttó 11 733 Ft / alkalom

Az ebédigényt kérjük jelezni, fizetni az online regisztrációs felületen legkésőbb 2024.május 6-ig. Kötbérmentes lemondásra ezen időpont után nincs lehetőség.

Ruhatár

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vándorgyűlés helyszínén, a Kölcsey Központban díjmentes ruhatár működik. Kérjük a kabátokat, ernyőket, nagyobb táskákat itt elhelyezni.

A rendezvény nyelve

magyar

Partnereink

KIEMELT PARTNERÜNK
FŐPARTNERÜNK
PARTNEREINK
TOVÁBBI PARTNEREINK

Fontos határidők

 • Absztrakt beadási határidő meghosszabbítva 2024. február 29-ig.
 • Kedvezményes regisztrációs és fizetési határidő 2024. február 29-ig.
 • Szállásfoglalás beadási/fizetési határideje:
  A szállás menüpontban, a szállodák leírásánál megadottak szerint!
 • Az ebéd igény beadási/fizetési határideje meghosszabbítva 2024. május 6-ig.

 • Fontos információk:
  Az online regisztráció várható lezárása: 2024. május 10.
  Ezen időpont után online regisztrációt nem tudunk fogadni. Regisztrálni már csak a helyszínen, május 29-én délutántól lehet.

Kedves Kollégák!

Visszatekintve a 2023-as évre megállapíthatjuk, hogy nincs okunk a derűlátásra. Ismét terjed a járvány, a szomszédunkban zajló háború mellett a Közel-Kelet is háborús övezetté vált, Európában fokozódik a terrorfenyegetés.

Ebben a válságokkal terhelt időszakban különösen fontos, hogy lehetőségünk nyíljon a barátokkal és kollégákkal való találkozásra. Ennek reményében kezdtük meg a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVII. Vándorgyűlésének szervezését, melyet „Életminőség – mentális egészség – pszichiátria” címmel Debrecenben rendezünk meg 2024. május 29. és június 1. között. Azt gondoljuk, hogy ez a cím nagyon jól tükrözi azt, hogy a mentális jól-lét, - mint az életminőség fontos meghatározója - egyre nagyobb értéket képvisel. A pszichiátria számára óriási kihívást jelent, hogy hogyan tudunk segíteni az életminőség megőrzésében, visszanyerésében és javításában.

Főtémánknak megfelelően olyan aktuális kérdéseket szeretnék megbeszélni, mint például azt, hogy milyen tényezők befolyásolják az életminőséget; milyen problémák nehezítik a mentális zavarral élők életminőségének javítását, és milyen lehetőségeink vannak arra, hogy segítsünk az életminőség megőrzésében és növelésében.

A megszokott témák mellett vándorgyűlésünk teret és lehetőséget kíván adni ezeknek a fontos kérdéseknek a megbeszélésére és a közös gondolkodásra. Reményeink szerint ez esélyt nyújt arra, hogy a pszichiátriai ellátás során a mentális zavarok gyógyításán túl pácienseink életminőségének javítását is reális célként tudjuk kitűzni.Szeretettel várunk minden kedves kollégát 2024. májusának végén Debrecenben az MPT XXVII. Vándorgyűlésén, ahol lehetőségünk nyílik közös dolgaink, nehézségeink és örömeink megosztására, megbeszélésére és az együtt gondolkodásra, valamint a barátok és kollégák találkozására is.

Budapest, 2023. december 20.

Dr. Molnár Károly
a MPT leendő elnöke

Dr. Osváth Péter
a MPT alelnöke

Dr. Szekeres György
a MPT elnöke

Program ajánló

Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntjük az MPT XXVII. Vándorgyűlésének résztvevőit. A korábbi évekhez hasonlóan 2024 május végén Debrecenben is gazdag programmal várjuk a kollégákat, hiszen több, mint százötven absztrakt érkezett, így most is a legváltozatosabb témákkal találkozhatunk.

A plenáris programban Prof. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Dr. Ledia Lazeri, a WHO Európai Regionális Központjának mentálhigiénés tanácsadója mellett neves hazai és külföldi szakemberek előadásait hallgathatjuk meg. Freund Tamás professzor a művészetek és a kreatív gondolkodó képesség kapcsolatát elemzi, különös tekintettel belső világunk gazdagításának módjaira. A katartikus élmények passzív befogadása mellett az aktív részvétel jelentőségét hangsúlyozza.
Lazeri professzor asszony a mentális egészség szociális háttértényezőinek szerepét tárgyalja, különös tekintettel a mentális zavarok kimenetelét meghatározó hatásukra.

Sarnyai Zoltán professzor, az ausztráliai James Cook Egyetem Pszichiátriai Idegtudományi Laboratórium vezetője a mitokondriumok és a mentális zavarok kapcsolatáról tart egy szintén nagyon izgalmasnak ígérkező előadást. A neurobiológiai kutatások kiderítették, hogy a mitokondriumok kulcsszerepet játszanak a pszichiátriai betegségek kialakulásának hátterében, mint a genetikai vulnerabilitás és környezeti hatások sajátos közvetítői. Ezen kutatási irány jelentőségét az adja, hogy a mitokondriális folyamatokat célzó terápiás eljárások javulást eredményezhetnek a szisztémás metabolikus folyamatokban és bizonyos kognitív, viselkedési es érzelmi tünetekben is, a pszichofarmakonok káros mellékhatásai nélkül.
Frecska Ede professzor, a debreceni Pszichiátriai Klinika igazgatója, az öregedés hátterében álló biológiai mechanizmusokat mutatja be, és vázolja azokat a gyakorlati lehetőségeket, melyek fékezhetik az öregedést és meghosszabbíthatják az egészséges, aktív életet.

Perczel-Forintos Dóra professzor asszony, a SE Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetője, a tudatos jelenlét módszerének stresszcsökkentő és terápiás aspektusait mutatja be. Előadásában a súlyos pszichés vagy fizikai fájdalommal küzdők mindfulness kezelésével kapcsolatos kutatási eredményeikről is beszámol, és összefoglalja a borderline személyiségzavarban szenvedők önsértő viselkedésének csökkentése érdekében alkalmazott módszerrel kapcsolatos tapasztalataikat.
Kapornai Krisztina egyetemi docens, a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztályának vezetője, a gyermek- és ifjúságpszichiátria aktuális kihívásait mutatja be, különös tekintettel a pandémia következtében kialakuló szerteágazó pszichiátriai problémákra és ezek megoldási lehetőségeire. Hangsúlyozza a multiszektoriális és multidiszciplináris szemlélet fontosságát a gyermekek mentálhigiénés ellátásában.
A Vándorgyűlés programjában ebben az évben is számos izgalmas szimpóziumra kerül sor. Ezek közül kiemelésre érdemesek a perinatális hangulatzavarokkal, az alvás és a pszichiátria kapcsolatával, a függőségből való felépüléssel, az állatasszisztált terápiákkal, valamint az MMPI-2 teszt klinikai alkalmazásának lehetőségeivel foglalkozó programok. A szerdai precongress szekcióban a Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája mutatkozik be. Gerevich József és munkatársai pszichológiai utazásra hívnak minket a művészetek körül. Szilágyi Simon és munkatársai a Péterffy Kórház Krízisosztályának szuicidológiai kutatásairól számolnak be.

A vándorgyűlés során áttekintést kaphatunk a legújabb egészségpszichológia, pszichiátriai és pszichoterápiás, addiktológiai, szuicidológiai, neurobiológiai és pszichofarmakológiai, valamint gyermekpszichiátriai kutatásokról, és megismerkedhetünk a pszichiátriai és addiktológiai ellátás aktuális kérdéseivel is.

A különböző munkacsoportokban olyan témákat vitathatunk meg, mint az etikai és jogi kihívások a pszichiátriában, a pszichiátriai finanszírozás és a forenzikus pszichiátria aktuális kérdései. Számos izgalmas kerekasztalbeszélgetésen is részt vehetünk. Ezek között olyan témák szerepelnek, mint az életminőség biztosításának lehetőségei a pszichiátriai gondozás során, a változókor pszichiátriai következményei, a háború áldozatainak nyújtott segítségnyújtás kihívásai, valamint a mentális egészség megőrzésének komplex módszerei. A Rehabilitációs Világszövetség magyar ágának kerekasztalán Horváth Szabolcsra, a pszichoszociális rehabilitáció egyik úttörő képviselőjére emlékeznek. A Kecskeméti Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának munkatársai szakmai identitásfejlődésükkel kapcsolatos élményeikről számolnak be. Bemutatkozik a Kaposvári Pszichiátriai Osztály Töröcskei Rehabilitációs Részlege, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának Pszichoonkológia munkacsoportja, valamint a Veszprémi Nappali Terápiás Részleg és a Nyírő Gyula Kórház Emelt Biztonságú Pszichiátriai Osztálya is.

Ebben az évben is sor kerül a pénteki napon a MPT Elnöki Fórumára, ahol az aktuális témák megvitatása mellett, Tringer László professzor előadásával Társaságunk alapítójára, Juhász Pálra emlékezünk. Ezt követi a díjátadó ünnepség, ahol a MPT éves díjait és a konferencia díjait is átadjuk. Programunkban természetesen poszterszekciók, cégszimpóziumok és könyvbemutatók is szerepelnek.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVII. Vándorgyűlésének gazdag programkínálatában mindannyian megtaláljuk az érdeklődésünknek megfelelő témákat. Minden kedves Kollégánkat szeretettel várunk 2024. május végén Debrecenben, hasznos időtöltést és tartalmas élményeket kívánunk, a május végi találkozás reményében!

2024. május 6.

Dr. Molnár Károly
a MPT és a Vándorgyűlés elnöke

Dr. Osváth Péter
a MPT alelnöke és a Tudományos Bizottság elnöke

2024. május 29. (szerda délután) Pre congress szimpózium program

Bemutatkozik a Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája

Moderátorok: Frecska Ede – Kovács Attila

Program

Bejelentkezés után letölthető!

A Kongresszus védnökei

Fővédnök
Dr. Takács Péter államtitkár BM Egészségügyi Államtitkárság

Védnökök:
Prof. Dr. Kempler Péter elnök, MOTESZ

Dr. Álmos Péter elnök, MOk

Kredit pontok

A teljes Vándorgyűlésen való részvételért a szakorvosok és klinikai pszichológusok 50 kredit pontot kapnak.

A Tudományos program főbb témakörei

 • A pandémia hosszútávú mentálhigiénés hatásai
 • A pszichiátria helyzete hazánkban és Európában
 • A pszichiátriai és addiktológiai ellátás aktuális kérdései
 • Egészségpszichológiai, mentálhigiéniés és epidemiológiai kutatások
 • Egyéb témák
 • Életminőség és pszichiátria
 • Forenzikus pszichiátria
 • Gerontopszichiátria, időskori kórképek, organikus mentális zavarok
 • Gyermek- és serdülőpszichiátria
 • Művészet –kultúra - terápia
 • Neurobiológiai, elektrofiziológiai, genetikai kutatások, képalkotó vizsgálatok
 • Prevenció és rehabilitáció, közösségi pszichiátria
 • Pszichofarmakológia és biológiai terápiák
 • Pszichoterápiák
 • Pszichotikus zavarok
 • Személyiségfejlődés, identitás és pszichopatológia
 • Szuicidológia
 • Telemedicina és telepszichiátria
 • Trauma, krízis, sürgősségi pszichológiai segítségnyújtás

PLENÁRIS ELŐADÓK

Örömmel tudatjuk, hogy a rendezvényre ismét sikerült jelentős szaktekintélyeket meghívni!
Velük a plenáris előadások során találkozhatnak majd:

május 30. csütörtök

 • Prof. Zoltán Sarnyai M.D.,PhD.,M.A. - igazgató, Pszichiátriai Idegtudományi Laboratórium, Ausztrál Trópusi Egészségügyi és Orvostudományi Intézet (AITHM) - /zoom előadás /
 • Dr. Frecska Ede PhD - igazgató, Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

május 31. péntek

 • Prof. Dr. Freund Tamás - elnök, Magyar Tudományos Akadémia
 • Ledia Lazeri - program koordinátor, WHO Mentális Egészség Program

június 1. szombat

 • Prof. Dr. Perczel Forintos Dóra - tanszékvezető egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológiai Tanszék
 • Dr. Kapornai Krisztina PhD - osztályvezető egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztály

Társasági programok


Társasági Program a Vándorgyűlés alatt

MOZIFILM megtekintés

 • A film címe: Semmelweis -magyar életrajzi dráma, 2023
 • A vetítés helyszíne: Apolló mozi,4025 Debrecen, Miklós utca 1.,
  A mozi a Kölcsey Központtól néhány villamosmegállónyira található.

Időpont változás ! A már megvett jegyek érvényesek az új (20,00 óra) kezdési időpontra is.
Köszönjük a megértést / A szervezők

Dátum, új időpont: 2024. május 31. (péntek ), 20:00 óra ( 127 perc)

 • Jegyárak: 1950 Ft (normál) 1650 Ft (kedvezményes: diák, nyugdíjas, pedagógus)
 • Jegyvásárlási lehetőség az alábbi linken keresztül
Jegyvásárlás

Meghívó Karaoke Partira!

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

Az MPT XXVII. Vándorgyűlésének Szervezőbizottsága nevében szeretettel invitálunk mindenkit a Debrecenben tartantó karaoke partinkra. Ez már a harmadik alkalom, így a társasági esemény lassan hagyománnyá válik. A műsor összetétele nagyrészt spontán alakul, de annyit elárulunk, hogy a fellépők között szakmánk néhány prominens személyét is láthatjuk, hallhatjuk! Számtalan dal közül lehet majd választani! Csoportos fellépésre is lehetőség lesz! Érdemes tehát fellépéssel készülni a rendezvényre!

Az eddigi tapasztalatok alapján a kollégák nagyon jól érezték magukat a partin

A helyszín: Roncsbár, Debrecen, Csapó utca 27. (Debrecen központjában a Főtér közelében)

Az időpont: 2024. május 30., csütörtök 21h-tól 02h-ig

Jó szórakozást kívánunk !!!
A Szervezők

Online Regisztráció


Az online jelentkezési lehetőség lezárult. Várjuk Önöket a helyszínen (Debrecen Kölcsey Központ)

A regisztráció nyitvatartása:
2024.május 29. 15:00 - 19:00
2024.május 30. 8:30 - 19:00
2024.május 31. 7:30 – 18:30
2024. június 1. 7:30 – 13:00

Várjuk Önöket a Vándorgyűlésen !
Üdvözlettel a Szervezők


Ha Ön MPT tag és az ehhez kapcsolódó, - a rendezvényen érvényesíthető - kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük a regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze, - ha szükséges frissítse - a tagnyilvántartásban szereplő adatait, tagdíjbefizetését az MPT honlapján (www.mptpszichiatria.hu)!

A regisztráció menete:

Tisztelt Jelentkező!

Az alábbi dokumentum végig vezeti Önt az online regisztrációs folyamat lépésein.Ha Ön MPT tag és az ehhez kapcsolódó, - a rendezvényen érvényesíthető -kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük a regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze, - ha szükséges frissítse - a tagnyilvántartásban szereplő adatait, tagdíjbefizetését az MPT honlapján (www.mptpszichiatria.hu)!

Egyéni regisztráció a honlapon hamarosan elérhető online rendszeren keresztül lehetséges.

 • A „Jelentkezés és absztrakt beküldés” menüpontra, majd a „Jelentkezés és absztrakt beküldés” gombra történő kattintás után RÖGTÖN a XXVII. Vándorgyűlés regisztrációs felületére jut.
  Itt kérjük, az „Új felhasználó” lehetőséget választani. Minden rendezvény egyedi, tehát mindig új belépést igényel! Ezek után szíveskedjen az összes menüpontot kitölteni (személyes adatok, előadás bejelentés, regisztrációs díj, kísérő (amennyiben van ilyen), szállás, opcionális programok (ebédek), számlázás-utóbbi esetében kivéve, ha Önt valamelyik partner cég támogatja és minden kért, illetve kötelezően kitöltendő adatot megadni. Az orvosi pecsétszámot a kredit pontok érvényesítéséhez szükséges megadni.
 • A személyes adatlap kitöltése, a „jóváhagyás” gombra kattintás után a rendszer, az adatlapon megadott email címre visszaigazoló üzenetet küld. Ennek alapján, kérjük állítsa be és jegyezze meg jelszavát, mellyel a továbbiakban tudja folytatni a regisztrációt, illetve a későbbiek során ezzel tud belépni a rendszerbe. A fentiek miatt fontos, hogy mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megadott email címhez csak egy személy, egyetlen regisztráció rendelhető!
  Fontos:
  Amennyiben az MPT tagsághoz kapcsolódó kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük az adatlapon a tagnyilvántartásban szereplővel megegyező adatokat megadni, mert a rendszer ennek alapján ellenőrzi az Ön kedvezményre való jogosultságát.

  Miután jelszavát beállította, a levélben szereplő első linkre kattintva, a regisztrációs folyamatot az űrlap kitöltésével folytathatja (vagy „Regisztrált felhasználóként” újból bejelentkezhet). Egy űrlap feltöltéséhez 20 perc áll rendelkezésére. Ezután a program automatikusan kilép és az el nem küldött adatok elvesznek!
 • A menüpontok közötti váltás egyszerűen a „Következő űrlap” gombra kattintással lehetséges. Amennyiben egy űrlapon lévő információt már jóváhagyott, a következő bejelentkezéskor már csak rá kell kattintani arra az űrlapra, melyen a megadott információkat módosítani szeretné.
 • A részvételi díjak kiválasztásakor a rendszer, az előzőekben megadott adatai alapján ellenőrzi a kedvezményekre való jogosultságot. Amennyiben Ön kedvezményes díjat jelölt be, de arra nem jogosult (nem tag, vagy nem rendezett a tagdíja) akkor a rendszer ezt jelzi Önnek.
  Miután rendezte a tagságát, a korábban beállított jelszavával ismét be tud lépni a rendszerbe és folytatni tudja a már megkezdett regisztrációt.
  Amennyiben elfelejtette jelszavát, a rendszerbe történő ismételt belépéskor válassza az „elfelejtett jelszó” menüpontot.
 • Amennyiben a szállásköltséget szeretné valakivel megosztani, annyit kell tenni, hogy az űrlapon meg kell adni az illető szobatárs nevét, e-mail címét, és bepipálni, hogy a megosztott szobára eső költséget szeretné fizetni. Ebben az esetben a megjelölt szobatárs e-mailben egy kódot kap, így neki a szállásfoglalás űrlapon a „foglalás kóddal” lehetőséget kell választania, és befejeznie regisztrációját. (Tehát csak beregisztrált résztvevővel lehet az online rendszeren keresztül megosztani a szobaár költségét és arról hivatalos számlát kérni.)
 • A számlázás menüpont alatt a számlázással kapcsolatos adatok megadása szükséges (kivéve, ha Önt egy szponzor cég támogatja, azaz a Tensi nem Önnek, hanem az adott cégnek számláz) Itt kérjük megadni a fizetési módot (utalás, vagy kártya)
  Itt tudja megadni a számlázási adatokat, valamint lehetőség van arra is, hogy a különböző költség tételeket, külön számlára tegye. (pl.: szállás / Ön fizeti, részvételi díj/ szponzor cég fizeti)
  Kérjük, minden esetben töltse le a díjbekérőt, mert csak ezen találja meg a fizetéshez szükséges banki adatokat.
  Érdemes a vouchert/rendelés összesítőt is letölteni, hogy ellenőrizni tudja a kért szolgáltatásokat. A számlázási adatok rögzítésének sikerességét rendszerüzenet jelzi és egyben letölthetővé válik a díjbekérő is.
 • Fontos: A regisztráció státusza akkor befejezett, amikor a regisztrációs díj összege a kongresszus bankszámlájára megérkezik. Amennyiben Önt cég támogatja, akkor ez a céggel történt pénzügyi záráskor történik csak meg.
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció törlését csak írásban, (emailben, postán) a Kongresszusi Titkárságon lehet kérvényezni. Telefonos, vagy egyéb szóbeli lemondást nem áll módunkban elfogadni. mptinfo@tensi.hu
 • A regisztrációs díjak, a szállás és az étkezések akkor garantáltak, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak megadása nem minősül érvényes regisztrációnak.Kérjük, a többi menüpontot is kitölteni.
 • Csoportos regisztrációra e-mailen keresztül van lehetőség. Kérjük, érdeklődjön az mptinfo@tensi.hu e-mail címen.

Absztraktok


A Kongresszus előadás-kivonatát szerkesztett kötetben, elektronikusan letölthető, kinyomtatható formában készítjük el.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a kongresszus tudományos programjában csak előzetesen regisztrált, illetve részvételi díjat befizetett előadók szerepelhetnek.

Az absztraktok leadásának meghosszabbított határideje 2024. február 29.

Beküldés feltételei

 • Az anyag Magyarországon még nem került publikálásra;
 • Informatív tartalmú;
 • A Kongresszuson legalább a szerzők egyike részt vesz;
 • Az előadó akadályoztatás esetén legkésőbb két nappal a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Tudományos Szervező Bizottságnak. Amennyiben ez nem történik meg, tudomásul veszi, hogy a következő évi prezentációs lehetőséget a Tudományos Szervező Bizottság a szerzőktől megvonhatja.

Formai követelmények

 • A szerkesztőablakba beírt szöveg nem haladhatja meg a 2500 karaktert (a beírt szöveg a cím, a szerzők neve és munkahelye, valamint a kulcsszavak nélkül értendő);
 • Kérjük a szerzők teljes (nem rövidített) nevét megadni! Kérjük, a Dr. vagy Prof. előnevet ne tűntessék fel, mert a betűrenbe rakást nehezíti.
 • A szerkesztőablak nem ad lehetőséget táblázat vagy ábra beillesztésére;
 • Kérjük feltüntetni a szerző(k) teljes (nem rövidített, de titulus nélküli) nevét, majd a szerző munkahelyének nevét és helységnevét;
 • Kérjük, hogy a konkrét gyógyszernév sem az absztrakt címében, sem a szövegében NE szerepeljen, csak a hatóanyag nemzetközi nevét lehet feltüntetni.

Az előadás-kivonatot csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az megfelel a beküldési feltételeknek és formai követelményeknek. A Tudományos Szervező Bizottság fenntartja a jogot, hogy a beküldött absztraktokat elbírálja, átírásra visszaküldje, vagy formájának módosítását kérje. A Bizottság nem fogad el előző években publikált anyagokat. Kutatási beszámolók kizárólag befejezett vizsgálatokat, és adatokat tartalmazó kivonatok esetén fogadhatók el.
Az előadás időtartama maximum 12 perc + 3 perc vitaidő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a vitaidő nem használható az előadás meghosszabbítására.

Az absztrakt beadáskor választható előadás típusok között megtalálhatók a szimpózium, kerekasztal, munkacsoport.
Ezek választása esetén kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakat:

Szimpózium:
egy adott téma köré szervezett program, melyben 4-6 különálló, önálló absztrakttal rendelkező előadás szerepel. A szimpózium szervezőjétől kérjük, hogy adja meg nevét és a szimpózium címét, valamint a szimpóziumban szereplő előadókat és előadáscímeket, valamint a szimpózium üléselnökeinek nevét is.
A szimpózium program: a szimpóziumot annak szervezője jelenti be és tölti fel a rendszerbe a tervezett programot az előadókkal és a témával együtt.
A szimpózium előadás: a szimpózium keretén belüli előadások közül az előadó által választott és általa feltöltött előadás.

Kerekasztal:
egy téma megbeszélésére szervezett program, mely több szakember részvételével zajlik. A kerekasztal témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a szervezőt, hogy adja meg a kerekasztalban résztvevők nevét, valamint a helyszíni moderátor nevét is.

Munkacsoport:
egy téma, vagy stáb bemutatása, ahol a munkacsoport vezetője vázolja fel az adott témát, melynek megbeszélése a vezető moderálásával, a közönség aktív bevonásával történik. A munkacsoport témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a vezetőjét, hogy adja meg a résztvevők nevét is. Amennyiben nem az absztraktot beadó személy a munkacsoport vezetője, így jelöljék azt is, hogy a helyszínen ki lesz a moderátor.

Poszterek:
Az állványokra álló formátumú posztereket lehet elhelyezni. A rögzítés kizárólag blutack segítségével történhet. (Bluetack kérhető a regisztrációban is !)
Az állványok hasznos felülete: 100 x 220 cm
Poszter nyomtatást a szervezők sem a rendezvény előtt, sem a helyszínen nem tudnak vállalni,kérjük ezt figyelembe venni. A posztereket a rendezvény után kérjük az állványokról eltávolítani, mert azok megőrzésére a helyszínen nincs lehetőség.

A részvételi díjakat az alábbi táblázat tartalmazza.

A regisztráció orvosegyetemi hallgatónak, illetve a 70 év feletti MPT tagoknak ingyenes.
Az ingyenes résztvevők esetében is szükséges a regisztráció!

Kedvezményes jelentkezési, (pályázati) és fizetési határidő
2024. február 29-ig.

Díj típusok 2024.02.29. előtt
2024.03.01. - 2024.04.30 között 2024.05.01-től és a helyszínen
MPT Tag 55 000 Ft 70 000 Ft 83 000 Ft
MPT tag nyugdíjas,
MPT tag szakdolgozó
32 000 Ft 36 000 Ft 40 000 Ft
Nem MPT tag 72 000 Ft 85 000 Ft 90 000 Ft
**MPT tag rezidens,
MPT tag PhD hallgató
(pszichiáter, pszichológus)
**27 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
35 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
42 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
Orvostanallgató és
70 éven felüli MPT tag
0 Ft 0 Ft 0 Ft
Kísérő 33 000 Ft 38 000 Ft 44 000 Ft
Napijegy 45 000 Ft

(A részvételi díj a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t tartalmazza.)


**MPT tag Rezidens, MPT tag PhD hallgató (pszichiáter, pszichológus) INGYENESEN vehet részt a Vándorgyűlésen, az alábbi feltételek együttes teljesítése esetén:

 • 2024. február 29-ig a részvételi díj elengedését célzó pályázatot nyújt be (a pályázatot kérjük írásban az MPT Titkárságára küldeni az alábbi címek valamelyikére mpt1@t-online.hu, vagy MPT Titkárság 1281 Budapest Pf. 41.)
 • 2024. február 29-ig absztraktot ad be és azt a Tudományos Bíráló Bizottság elfogadja
 • a 2023. évi és a 2024. évi tagdíja (megelőző és a folyó évi) rendezett

február 29. előtt, illetve február 29. után a fenti díjmentességre nem jogosult (absztraktot nem adott, be, illetve beadott absztraktját nem fogadták el) MPT Tag rezidens, MPT tag PhD hallgató 50 %-os díjkedvezményre jogosult a „normál” azaz kedvezményre nem jogosult MPT tagok részvételi díjához képest.

A részvételi díj tartalma:

A részvételi díj (MPT tag ezen belül a nyugdíjas, a szakdolgozó, a rezidens, a PHD hallgató, az orvostanhallgató is, nem MPT tag,) tartalmazza a kongresszuson és a kiállításon való részvételt, a program szerinti kávészüneteket, a konferenciatáskát és névkitűzőt, a kiadványokat.

A kísérői részvételi díj tartalmazza a névkitűzőt, kávészüneteket. de nem jogosít az előadásokon való részvételre.

A napi jegy tartalmazza az adott napi részvételt a tudományos programon, névkitűzőt, kávészüneteket, illetve a programfüzetet.

Az ebéd (május 30.,31.) – Az ebéd (büféétkezés + 1 víz és 1 kávé) ára: bruttó 11 733 Ft / alkalom

Az ebédigényt kérjük jelezni , fizetni az online regisztrációs felületen 2024.május 6-ig. Kötbérmentes lemondásra ezen időpont után nincs lehetőség.
- az online regisztrációs felületen előzetes foglaláshoz és előre fizetéshez kötött, a helyszínen pedig a regisztrációban átvehető ebédjeggyel vehető igénybe.

A rendezvény alatt az MPT Elnökségének döntése értelmében szervezett vacsora nem kerül megrendezésre.

Általános fizetési feltételek

A részvételi díjak, ebédek, valamint a szállás költségének fizetése történhet biztonságos online hitelkártya elfogadással ezen a honlapon az online regisztrációs rendszeren belül, banki átutalással vagy készpénzzel a helyszínen (utóbbi csak a NEM kedvezményes regisztrációs díj esetében).

A szállás csak akkor garantált, ha ennek költsége megérkezik a konferencia számlájára a szállás táblázatban megadott határidőre.
Az ebédek csak ezek teljes költségének 2024. május 6 -ig a konferencia számlájára történő befizetése ellenében garantált. Amennyiben az előbbiekben megadott határidőig a foglalni kívánt szállás, étkezés díja nem érkezik meg, illetve ezek írásos lemondása sem történt meg, a szolgáltatásokat automatikusan számlázzuk.
Csoportos, azaz 10 fő feletti foglalások esetén a feltételek a foglalt szobamennyiség függvényében változhatnak. Kérjük, ilyen esetben keressék meg a Tensi képviselőit, a részletek egyeztetésére.

A díjak tartalmazzák a mindenkori ÁFA-t (szállásdíj esetében az IFA-t és a büféreggelit, amennyiben az adott szálloda ehhez ragaszkodik, a kötelező félpanziót is). „a konferencián résztvevő neve” és a „díjbekérő száma”.
Az átutalás költségét nem áll módunkban átvállalni!
Online hitelkártya elfogadás: Bankkártyás fizetés esetén, a költségek forintban kerülnek levonásra.
A díjakat forintban az online rendszerből közvetlenül a bank oldalára jutva Master Card, VISA és VISA Elektron kártyával fizetheti ki.
Tájékoztatjuk, hogy a megadott árak nem tartalmazzák a kártyás fizetés esetleges költségét.

Módosítás, lemondás és visszafizetés

A lemondást írásban kell megtenni!

Amennyiben a lemondás nem történik meg a szolgáltatásokat automatikusan számlázzuk!

A regisztrációs díjak esetében a 2024. 04. 18-ig beérkezett írásos lemondások esetén a befizetett pénzösszeg teljes egészében visszautalásra kerül, azonban a 2024. 04. 18. után érkezett lemondást nem tudjuk elfogadni, a befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni.

A szállásköltség esetében, az írásos lemondás esetén a visszautalás a szállás táblázatban, az egyes szállodáknál megadott feltételek szerint lehetséges.
Az étkezések kötbérmentes lemondására 2024. május 6 után nincs lehetőség.

Lemondás esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Kongresszusi Titkársággal: mptinfo@tensi.hu

A szállodák egy része villamossal közelíthető meg. Villamos jegyet a megállókban található automatáknál lehet venni.
Fizetni készpénzzel, illetve kártyával lehet.

Annak érdekében, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság XXVII. Vándorgyűlése a ‘legzöldebb’ eseménnyé válhasson, igyekszünk jó példával szolgálni, és a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hátra hagyni. Debrecenben a szállodák többsége sétatávolságra van, illetve tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, ezért nem szervezünk külön buszos transzfert. Azokat a kisebb panziókat, szállodákat, amik távolabb vannak erre vonatkozó megjegyzéssel autós résztvevőinknek ajánljuk.

Az online regisztrációs felületen keresztül a szállás menüpontban, a szállodák leírásánál megadott határidők, feltételek figyelembevételével tudnak szállodát választani. A szállásfoglalás a teljes szállásköltség az adott szállodánál megadott határidőig, történő befizetése esetén lesz garantált!
Kérjük, amennyiben szobáját szeretné megosztani, a jelentkezés során pontosan adja meg az előre egyeztetett szobatárs nevét. A Tensi szobatárs biztosítását nem vállalja.

Az alábbi szálláslehetőségek közül választhatnak:

SZÁLLODA LEÍRÁS

Aquaticum Hotel

4032. Debrecen
Nagyerdei park 1.

Érkezés előtt 30 napig kötbérmentes a lemondás

30 nappal érk.előtt 100% fizetendő

svédasztalos reggeli,fürdőköpeny, wifi, a városi termálfürdő korlátlan igénybevétele (nyitva tartás függvényében)

Távolság: 1-es villamossal 4 megálló. A szállodától 2 perc sétára található a Medgyessy sétány (Pálma étterem)megálló. Onnan kell menni a Kálvin tér megállóig
Parkolás: felszíni parkoló/4000 Ft/autó/nap
mélygarázs 3000 Ft/autó/nap

 • Egyágyas szoba / éj 35 400 Ft
 • Kétágyas szoba / éj 45 800 Ft

BH Kristály Hotel***

4031.Debrecen
István út 74.

Kötbérmentes lemondás: március 1- 12,00-ig

50% fizetendő foglaláskor

reggeli,zárt parkoló,fürdőház/wifi használat

Távolság: 30 perc gyalog -autósoknak ajánljuk (22-es busszal is fél óra)
Parkolás: saját ingyenes zárt parkoló

 • Standard Egyágyas szoba / éj 30 000 Ft
 • Standard Kétágyas szoba / éj 41 100 Ft
 • Superior Egyágyas szoba / éj 43 900 Ft
 • Superior Kétágyas szoba / éj 54 100 Ft

Centrum Hotel***

4026. Debrecen
Kálvin té 6-8.

május 1-ig kötbérmentes lemondás

100% fizetendő május 1-ig.

svédasztalos reggeli,kávé,tea bekészítéa, vízforralóval,ingyenes közterületi parkolás,WIFI

Távolság: 8 perc gyalog
Parkolás: ingyenes közterületi parkolás (érkezéskor a recepción kitöltött parkolójeggyel - saját parkoló nincs )

 • Superior Egyágyas szoba / éj 33 800 Ft
 • Superior Kétágyas szoba / éj 43 000 Ft

Centrum Panzió

4026.Debrecen
Péterfia u.37a

május 1-ig kötbérmentesen lemondható

50% fizetendő május 1

reggeli,nem dohányzó szobák

Távolság: 10 perc gyalog
Parkolás: Ingyenes a szállodával szemben Reskontó étterem udvarának jobb oldali részén. Az utcán fizetős (8,00-18,00/450 Ft/óra)

 • Egyágyas szoba / éj 16 823 Ft
 • Kétágyas szoba / éj 24 857 Ft

Divinus Hotel*****

4032. Debrecen
Nagyerdei krt.1.

március 31-ig díjmentes a lemondás

100% fizetendő március 31-ig

amerikai büféreggeli,wellness/finess részleg használata, fürdőköpeny,papucs,wifi

Távolság: 30 perc gyalog - a helyszíntől. Az 1-es villamossal 4 megálló. A szállodával szemben található a Medgyessy sétány (Pálma étterem)megálló. Onnan kell menni a Kálvin tér megállóig.
Parkolás: A szálloda előtt a szabad helyek függvényében ingyenes,a mélygarázsban 4000 Ft/autó/éj

 • Superior Egyágyas szoba / éj 42 400 Ft
 • Superior Kétágyas szoba / éj 49 800 Ft
 • Deluxe Egyágyas szoba / éj 52 400 Ft
 • Deluxe Kétágyas szoba / éj 61 800 Ft
 • Executive lakosztály 1 főre / éj 88 400 Ft
 • Executive lakosztály 2 főre / éj 93 800 Ft

Lycium Hotel**** Congress hotel

4026. Debrecen
Hunyadi u. 1-3.

Kötbérmentes lemondás: 31 nappal érkezés előtt

100% fizetendő 31 nappal érkezés előtt.

svédasztalos reggeli,wellness részleg,wifi


Parkolás:szállóvendégek/rendezvényre érkezők számára a mélygarázsban a szálloda részére elkülönített, külön sorompóval ellátott, 50 férőhelyes,belső fedett parkoló: 3000 Ft/autó/nap
Parkolójegy érvényesítése a recepción

 • Standard egyágyas / éj 36 400 Ft
 • Standard kétágyas / éj 44 800 Ft
 • Superior egyágyas / éj 42 400 Ft
 • Superior kétágyas / éj 50 800 Ft
 • Apartman 1 fő / éj 57 400 Ft
 • Apartman 2 fő / éj 65 800 Ft
 • Deluxe lakosztály 1 fő / éj 67 400 Ft
 • Deluxe lakosztály 2 fő / éj 75 800 Ft

Mercure Hotel Debrecen****

4025. Debrecen
Bajcsy Zs.u..11.

Kötbérmentes lemondás: 61 nappal érkezés előtt

100% fizetendő 61 nappal érkezés előtt

amerikai büféreggeli,a fitness részleg /finn szauna használat,wifi

A Classic szobák légkondicionáltak, 43’ LCD TV-vel, telefonnal, minibárral, szobaszéffel, pipereholmival, hajszárítóval, ingyenes Wifi-vel és vízforralóval felszereltek.

A Superior szobák a Classic szoba szolgáltatásain felül kényelmes kanapéval, Nespresso kávéfőzővel, puha fürdőköpeny és papucs bekészítéssel egészülnek ki.

A Privilege szobák és Suite lakosztályok a Superior szoba szolgáltatásain felül további extra fürdőszobai bekészítésekkel (fésű, fogmosó-, borotválkozó-, varrókészlet, valamint cipőtisztító szett) állnak a vendégek rendelkezésére.

Távolság: 8 perc gyalog
Parkolás: kedvezményes ! 4500 Ft/autó/nap a szálloda zárt, kamerával megfigyelt mélygarázsában ( kb.100 autó) vagy a szálloda mellett található murvás talajon A szállodában van elektromos töltő !

A szálloda környékén 580 HUF/ óra díjon lehet parkolni szabad parkolóhely függvényében ami sétatávolságra találjható a szállodától

itt 8:00-18:00 óráig szükséges fizetni hétköznapokon. Hétvégén ( szombat): 8:00-14:00 óráig. Az elektromos autók részére is szükséges a parkolási díj megfizetés.

 • classic double 1 főre / éj 45 162 Ft
 • classic twin 2 főre / éj 50 705 Ft
 • superior double/twin 1 főre / éj 52 781 Ft
 • superior double/twin 2 főre / éj 58 324 Ft
 • Privilege double/twin 1 főre / éj 56 591 Ft
 • Privilege double/twin 2 főre / éj 62 133 Ft
 • suite 1 főre / éj 62 305 Ft
 • suite 2 főre / éj 67 847 Ft

Platán Hotel***

4030.Debrecen
Somlyai út 10.

Kötbérmentes lemondás:30 nappal érkezés előtt

100% fizetés 30 nappal érkezés előtt

büféreggeli, saját parkoló, wifi

Távolság: 1 óra gyalog - autós utasoknak ajánljuk (tömegközlekedés csak átszállással)
Parkolás: saját díjmentes parkoló

 • Egyágyas szoba / éj 20 200 Ft
 • Kétágyas szoba / éj 30 700 Ft

Inter Hotel ***superior

4220 Debrecen,
Böszörményi út 2.

Kötbérmentes lemondás: 30 nappal érkezés előtt

50% fizetendő foglaláskor ,a többi érkezéskor

reggeli a szobaárban
Távolság: 15 perc séta
Parkolás: Díjmentes saját parkoló

 • Kétágyas (francia vagy külön ágy) 1 főre / éj 33 290 Ft
 • Kétágyas (francia vagy külön ágy) 2 főre / éj 36 990 Ft
 • Erkélyes franciaágyas 1 főre / éj 35 489 Ft
 • Pótágyazható franciaágyas 1 főre / éj 34 390 Ft
 • Négyágyas ( 1 franciaágy + 1 kihúzható kanapé) 1 főre / éj 40 990 Ft
 • Négyágyas ( 1 franciaágy + 1 kihúzható kanapé) 2 főre / éj 44 690 Ft

Malom Hotel ****

4227 Debrecen,
Böszörményi út 1.

Kötbérmentes lemondás: 2024.április 22.

100% fizetendő: 2024.április 22.

reggeli és díjmentes parkolás az árban.
Távolság: gyalog 10 perc
Parkolás: a szálloda saját parkoló udvarában

 • Egyágyas 1 főre / éj 30 300 Ft
 • Kétágyas 2 főre / éj 40 700 Ft

A Vándorgyűlés elnöke

Molnár Károly

A Szervező Bizottság elnöke

Molnár Károly

A Szervező Bizottság tagjai

Osváth Péter
Szekeres György
Szilágyi Simon
Turjányi Katalin
Wernigg Róbert

A Szervező Bizottság címe:
Magyar Pszichiátriai Társaság
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 75/A

A Tudományos Bizottság elnöke

Osváth Péter

A Tudományos Bizottság tiszteletbeli elnöke

Ostorharics-Horváth György

Társelnök

Szekeres György

A Tudományos Bizottság tagjai

Balázs Judit
Bitter István
Demetrovics Zsolt
Égerházi Anikó
Fekete Sándor
Harmatta János
Kálmán János
Kelemen Oguz
Kurimay Tamás
Németh Attila
Pászthy Bea
Purebl György
Réthelyi János
Rihmer Zoltán
Szendi István
Vizi János

Védnökök

Fővédnök
Dr. Takács Péter államtitkár BM Egészségügyi Államtitkárság

Védnökök:
Prof. Dr. Kempler Péter elnök, MOTESZ

Dr. Álmos Péter elnök, MOk

Kongresszusi titkárság

TENSI Kft.
1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.
E-mail: mptinfo@tensi.hu

Egyéni regisztráció, szállásfoglalás, absztrakt segítségnyújtás:
Magyari Katalin: +36 (70) 454 5753 - kmagyari@tensi.hu

Céges regisztráció:
Magyari Katalin: +36 (70) 454 5753 - kmagyari@tensi.hu

Támogatás, kiállítás, szerződések:
Jónák Éva: +36 (70) 454 5523 - ejonak@tensi.hu

Konkrét kiállítási (építési) kérdések:
Szirmai Éva: +36 (30)773 9349 - morera.alta@gmail.com

Adatvédelem

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
kongresszus szervezéssel kapcsolatos adatkezelésről

A "TENSI " Kft. (székhely: 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 1., adószám: 10253175-2-41, cégjegyzékszám: 01-09-062479, congress@tensi.hu, tel: 06-1-345-15-53, www.tensi-congress.hu, továbbiakban: TENSI) mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a jelen Adatvédelmi tájékoztató olvasóját, az adatkezelő konferencia szervező weboldalának és közösségi oldalának látogatóit, és minden más természetes személyt, akinek adatait kezeli (továbbiakban ők együttesen: érintett(ek)), hogy tiszteletben tartja az érintettek személyhez fűződő jogait, ezért adatkezelései során az adatvédelmi szabályzata rendelkezései alapján jár el. A TENSI az időközben módosulandó adatvédelemre vonatkozó jogszabályi háttérrel és egyéb belső szabályzattal való összehangolása miatti a szabályzat, és az ennek alapján készült nyilatkozat megváltoztatására a jogot fenntartja. A Szabályzat mindenkor hatályos változata elektronikus formában a www.tensi.hu weboldalon, és papír alapon a székhelyén érhető el. A fentiek alapján a Szabályzat rendelkezéseit a TENSI magára nézve kötelezőnek tekinti, és működése során annak értelmében jár el.

A TENSI gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A TENSI az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről a TENSI az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata alapján tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik.

A TENSI az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

A TENSI törekszik arra, hogy minél pontosabban betartsa a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásait, így különösen az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló 2015. szeptember hó 29. napján kiadott ajánlását, és ezért a lehető legérthetőbben fejezi ki az adatvédelmi szabályokat, szükség esetén példákkal magyarázva azokat, valamint részletesen bemutatja az egyes adatkezelési tevékenységeket, hogy az érintett mindezek ismeretében tudja eldönteni azt, hogy önkéntes hozzájárulását adja azokhoz, vagy sem.

A TENSI célja annak biztosítása, hogy mindenben megfeleljen a hatályos jogszabályok adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseinek, így különösen, de nem kizárólagosan

- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény,
- az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR),
- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,
- a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény,
- gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek.

A TENSI kiemelten fontosnak tartja, egyben elkötelezett az iránt, hogy az érintett által a weboldalon vagy más fórumon keresztül vagy más módon rendelkezésre bocsátott, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény által meghatározott adatokat védelemben részesítse, és az érintettek információs önrendelkezési jogát tiszteletben tartsa. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá az érintettek biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez

A TENSI tájékoztatja Önt, a következő adatkezelési tevékenységeiről:

név*

azonosítás

munkahely neve, címe

azonosítás

e-mail cím*

kapcsolattartás

születési év

azonosítás

orvosi pecsétszám

azonosítás

ország

számlázáshoz, statisztikához szükséges adat

város

számlázáshoz szükséges adat

cím

számlázáshoz szükséges adat

telefonszám

kapcsolattartás

szoba igény

teljesítéshez és számlázáshoz szükséges adat, ennek alapján adunk szobalistát a szállodának

étkezési igények

a megfelelő étkezés biztosítása (ennek alapján tájékoztatjuk a vendéglátást biztosítót)

fizetési mód

számlázáshoz szükséges adat

számlázási cím (név, ország, irányítószám, város, utca, házszám, kiegészítő adatok)*

számlázáshoz szükséges adat

Regisztráció dátuma* a rendszer rögzíti

teljesítéshez, visszakereshetőséghez szükséges

regisztráció módja (internet, fax, email, levél)

statisztika

támogató megnevezése

azonosítás

A rendezvényhez kapcsolódó programokra, fakultativ étkezésekre történő jelentkezés nyilvántartása

Az adott programok megszervezése miatt kell

- az adatkezelés célja: A TENSI Kft. jelen adatkezelésének célja: 2024.május 29-június 1.között Debrecenben a Kölcsey Központban megtartandó a Magyar Pszichiátriai Társaság 2024.évi XXVII. Vándorgyűlése kapcsán a honlapon keresztül elérhető online regisztráció során gyűjtött adatoknak a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban rendezvénystatisztikai céllal történő felhasználása;

- érintettek köre: minden természetes személy, aki személyes adatainak megadásával a konferenciára jelentkezik;

- az adatkezelés jogalapja: az Ön előzetes és önkéntes hozzájárulása személyes adatainak kezeléséhez; a GDPR alkalmazásától kezdve az adatkezelés jogalapja a következő: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

- az adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig, olyan adatok vonatkozásában, amelyek bizonylatokra kerülnek, és a bizonylat a könyvviteli elszámolást támasztja alá, az adatkezelés időtartama a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 év;

- adatfeldolgozó adatai:

- az érintett személyes adatainak továbbítása: a szállodák, a vendéglátást biztosító cég, a rendezvény megrendelője (tudományos/szakmai) szervezője, támogatók (szponzorok) részére történik annak érdekében hogy a megfelelő tájékoztatást megadhassuk.
- Szálloda/szobalista; ételérzékenység/vendéglátást biztosító; szervező/statisztika; támogatók (szponzorok) egyeztetés miatt (ennek esetén, az adattovábbítás jogalapjáról, céljáról és címzettjéről.)az adatkezelés módja, folyamata: manuálisan, illetve elektronikusan a Confware rendszerrel,

A TENSI az alábbiak szerint tájékoztatja Önt a jogairól. Önt megilleti:

• A tájékoztatáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérelmére az adatkezelő tájékoztatást adjon az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

• A helyesbítés joga: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

• A törléshez való jog, vagy más néven az „elfeledtetéshez való jog”: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha azt kötelező adatkezelés nem zárja ki.

• Az adatkezelés korlátozásához, vagy más néven zároláshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a TENSI korlátozza az adatkezelést. Ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit, az adatokat zárolni kell. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A TENSI a tájékoztatást írásban (ideértve az elektronikus utat is) nyújtja Ön felé, a helyesbítés, a törlés, az adatkezelés korlátozásának megtörténtéről írásban értesíti Önt, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították, átadta.

• A tiltakozáshoz való jog: Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése – ideértve a profilalkotást is – ellen, ha
a. a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c. a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Ön tiltakozhat az EU 2016/679 Rendelet 21. cikk 3. bek. alapján is a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, ekkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

• Hatósági, bírósági jogérvényesítés: Az Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.

Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, Ön panasszal élhet:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
www: http://www.naih.hu
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A TENSI tájékoztatja Önt továbbá, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság 2024. évi XXVII. Vándorgyűlésének résztvevői tudomásul veszik, hogy a rendezvényről fényképeket, készíthetnek a Tensi, valamint az engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak (a rájuk vonatkozó külön szerződés rendelkezései szerint), más résztvevők, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a résztvevő a rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. Hang- és képfelvételt kizárólagosan csak az adott rendezvény szakmai/Tudományos szervezőinek engedélyével készíthet a rendezvényről. Amennyiben a résztvevő közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

Az előzőek szerinti megjelenítéseken annak készítője a résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. A Tensi, valamint az engedélyben részesülő személyek a résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosultak a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására, anélkül, hogy a résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtaniuk. Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a résztvevő nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Tensi-vel szemben.

A résztvevő jogosult a rendezvényen fényképek készítésére. A résztvevő az általa készített fényképet nem értékesítheti, és ellenérték fejében nem hasznosíthatja, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatja, az azokon szereplő résztvevőket beleegyezésük nélkül nem nevesítheti, személyiségi jogaikat nem sértheti. A Tensi kifejezetten kizárja a felelősségét arra az esetre, ha más Látogatók az előzőekben írtakat megszegik.

Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a jelen tájékoztatóban nem kap választ, kérjük, küldje el a congress@tensi.hu e-mail címre.

Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]