Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

 

„A pszichózisok változó arca”
Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlése

2017. január 26-28.
Siófok, Hotel Azúr****
8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c
Hotel Residence
8600, Siófok Erkel Ferenc u.49.

Plenáris előadóink

Dr. Németh Attila

Dr. Németh Attila 1978-ban végzett a Semmelweis Egyetemen. Az Újpesti Kórház Neurológiai osztályán, az OPNI-ban, a HIETE Pszichiátriai Tanszékén, a Nyírő Gyula Kórházban és a SE Pszichiátriai Klinikáján dolgozott. Pszichiátriából, neurológiából, klinikai farmakológiából, pszichoterápiából, addiktológiából és pszichiátriai rehabilitációból szerzett szakképesítést. Tudományos érdeklődési területe a kényszerbetegség és spektrumába tartozó kórképek. Az utóbbi években a művészet és pszichiátria határterületeivel foglalkozik behatóbban. 1994-ben lett az orvostudományok kandidátusa. 2006-tól 2008-ig az MPT elnöke volt. 2011-től a Szakmai Kollégium Pszichiátriai Tagozatának elnöke. 2012 óta a Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgatója.

Dr. Szendi István

Dr. Szendi István, pszichiáter, kutató, egyetemi docens. Diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, doktori fokozatát pedig a szkizofrénia fenotípus kutatása témakörében az egyetem Klinikai Orvostudományi Doktori Iskolájában szerezte. A diploma megszerzésétől, 1991-től kezdve a SZTE Pszichiátriai Klinika orvosa, jelenleg a rehabilitációs osztály vezetőhelyettese. Harmadik éve a Magyar Pszichiátriai Társaság főtitkárhelyettese. Klinikai gyógyító munkája felöleli a sürgősségi, az akut és krónikus kezelési, pszichoterápiás és konzultációs gyakorlatot. Klinikai kutatásai a pszichózis spektrum betegségek fenotípusainak kognitív neuropszichiátriai tisztítására, egyes etiológiai alcsoportok neurokognitív sajátosságainak azonosítására, e betegségek kísérletes neurofenomenológiai megközelítésének fejlesztésére, valamint innovatív kezelési és megelőzési módszerek kidolgozására irányulnak. Közleményeinek száma 80 körül, (angol nyelvű 14), független idézettség 250 felett, h-index 9.


Dr. Afzal Javed

Dr. Afzal Javed is a Consultant Psychiatrist at Coventry & Warwickshire NHS Trust at Nuneaton. He is an Honorary Clinical Associate Teacher at Warwick Medical School, University of Warwick UK. He also holds the position of Chairman Pakistan Psychiatric Research Centre, Fountain House, Lahore (Pakistan).
He graduated from King Edward Medical College Lahore, Pakistan and received higher specialised training in Psychiatry from Pakistan and UK (from Royal Edinburgh Hospital, University of Edinburgh and Institute of Psychiatry & Maudsley Hospital London).
He has served the UK Royal College of Psychiatrists as Deputy / Associate Registrar, member Board of International Affairs of the College, Chairman of West Midlands Division of the College & one of the lead College office bearers for SAS doctors & Patients & Carers groups. He was also elected as executive committee member of the College Faculty of Rehabilitation and Social Psychiatry & represents the faculty at Education and Training Committee of the College.
His role in international psychiatry is highlighted by his involvement with a number of professional organisations.
His areas of special interest are Psychosocial Rehabilitation, Social and Transcultural Psychiatry and Psychiatric Research. His academic skills have been invaluable when publishing more than 110 scientific papers and being author of six books/monographs on different topics of psychiatry. He is currently involved in a number of projects on Schizophrenia and is completing audits in different clinical aspects of long term management of chronic mentally ill in the community.Dr. Frecska Ede

Dr. Frecska Ede 1953. május 6-án született Budapesten. Jelenleg tanszékvezető docens a Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikáján. Középiskolai tanulmányai után – némileg habozva - a fizika helyett az orvostudományt választotta, és 1971-ben felvételt nyert a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Általános Orvostudományi Karára. Döntésében segítette az a tanács, hogy kutatásra, tudományos munkára az orvostudományok terén is adódhat bőséges alkalom, sőt, a képzés végeztével onnan több irányba is el lehet indulni. A nyitottság fenntartása és a diverzitás követése később is meghatározó volt mind életvezetésében, mind kutatói érdeklődésében. 1977-ben megszerzett orvosi diplomáját 1986-ban pszichológus diplomával toldotta meg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsésztudományi Karának esti tagozatán. Azt követően 15 éven át praktizált az USA-ban. Szerzője-társszerzője több mint hetven lektorált publikációnak, könyvfejezetnek. Érdeklődése az antropológiai szempontok és a transzkulturális terület bevonásával túlmutat a bio-pszicho-szociális spektrumon.Dr. Szekeres György

Dr. Szekeres György 1986-ban végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. A Nagyfai Munkaterápiás és Alkoholelvonó Intézetben kezdett dolgozni. 1990-től a SZOTE Ideg- és Elmegyógyászati Klinikáján lépett az egyetemi polgárság köreibe. 1991-ben pszichiátriából tett szakorvosi vizsgát. 2004-ben szerzett tudományos fokozatot (PhD) a szkizofrénia genetikai hátterének, kognitív tüneteinek és farmakológiai sajátosságainak témakörében. 2007-ben igazságügyi elmeorvos, majd 2014-ben pszichiátriai rehabilitációs szakvizsgát szerzett.
Klinikai évei alatt az oktatás-kutatás-gyógyítás háromszögében folytatta pályafutását, 2007-től egyetemi docensként. Mind kutatási, mind betegellátási érdeklődése fókuszában a major pszichiátriai zavarok – szkizofrénia és bipoláris zavar – állnak jelenleg is.
2009-től két évig az Egyesült Királyságban dolgozva szerzett szerteágazó tapasztalatokat az angliai mentális egészségügy állami és privát, akut és rehabilitációs részeinek működésével kapcsolatban. 2011-től a Dél-pesti Kórház I. Pszichiátriai Osztályának, 2016. január óta pedig az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) főorvosaként szervezi és irányítja a betegellátást.
Aktív szerepet vállal a medikus- és a szakorvosképzésben, rendszeresen ad elő CME programok keretében.
Kooperációk keretében kutatási tevékenységet is folytat. 2014 óta az MPT alelnöke.Prof. Kálmán János

2014. októbere óta tanszékvezető az SZTE Pszichiátriai Klinikán. Tudományos érdeklődés: biológiai pszichiátria, pszichofarmakológia, gerontopszichiátria. Pszichiátria, gyermek- és serdülő pszichiátria, klinikai farmakológia, igazságügyi pszichiátria és rehabilitáció szakvizsgája van. 1989 óta oktat magyar és angol nyelven pszichiátria tantárgyat graduális orvos- és fogorvosképzésben.
1997: PhD; 2008: MTA doktora (mindkettő az Alzheimer-kórral kapcsolatos pre- és klinikai kutatási eredményekből). 8 könyvfejezet, 160-nál több lektorált cikk (ebből több mint 100 angol nyelvű), 300-at meghaladó kumulatív impaktfaktor, 1100 feletti hivatkozás. 3,5 év külföldi kutatói munka (USA, Skócia, Németország). Folyamatban levő legfontosabb pályázatai: EU FP7 NILVAD (2012-2017), TÁMOP 4.2.2. (2013-2016), NAP (2013-2017).Helyszín

Hotel Azúr Siófok
8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c

A rendezvény központi helyszíne, itt lesz a regisztráció, itt lesznek a plenáris előadások illetve a szekciók többsége is. A kiállítás és a poszterszekció is itt tekinthető meg.
A Hotel Azúr Szállodakomplexum részeként üzemelő, kellemes balatoni környezetben található, különleges terem-adottságokkal rendelkező "Azúr Rendezvényközpont" egyedülálló helyszíne konferenciáknak, tréningeknek, kiállításoknak és kulturális eseményeknek.
A termek változatos nagysága, variálhatósága és modern technikai felszereltsége lehetővé teszi az események széles palettájának lebonyolítását, a kis létszámú tréningektől a kiállítással egybekötött kongresszusokig.


Hotel Residence
8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 49.

A központi helyszíntől néhány perces sétatávolságra található, elegáns szálloda és rendezvényhelyszín különböző méretű és alakú konferencia- és tréning teremmel rendelkezik, melyek a 10-20 fős tréningektől, a vezetői- vagy partnertalálkozókon keresztül a 150 fős konferenciákig képesek az igényeket kielégíteni. Az MPT rendezvénye alatt a szekciók egy része itt kap majd helyet.

Megközelítés

A siófoki helyszínek akár autóval, akár vonattal könnyen megközelíthetők.
A vonattal utazók a Déli pályaudvarról induló vonatokkal juthatnak el Siófokra, ahonnan taxival, 5-10 perc alatt elérik a Hotel Azúrt.
Menetrend: Hamarosan!

Parkolás

A Hotel Azúr a szállóvendégei részére díjmentesen biztosítja a parkolási lehetőséget a szállodához tartozó parkolóban.

Ruhatár

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vándorgyűlés főhelyszínén, a Hotel Azúrban ruhatárat biztosítunk, melynek használata kötelező. (kabátok, ernyők, stb.) A Hotel Residence szállodában, a szekció termek esetében, a termekben elhelyezett fogasokon lehet a kabátokat, ernyőket elhelyezni.

A rendezvény nyelve

magyar

Étkezés

Reggeli a szobaárban.
A kávészüneteket a részvételi díj tartalmazza. Január 26-ra és 27-re kedvezményes ebédjegy vásárolható, mely az online regisztrációs felületen előzetes bejelöléshez és befizetéshez kötött. Az ebédjegy a helyszini regisztrációkor vehető át. A résztvevők számára az 50%-os kedveszménnyel vásárolt ebédet a MPT anyagi támogatása teszi lehetővé.

Fontos határidők

 • Díjmentességre vonatkozó pályázat beadási határidő: 2016. október 31.
 • Absztrakt beadási határidő MEGHOSSZABBÍTVA: 2016. november 15.
 • Kedvezményes regisztrációs és fizetési határidő MEGHOSSZABBÍTVA: 2016. november 15.
 • Szállásfoglalás határideje: 2016. december 9.
 • Kedvezményes ebédre jelentkezés/fizetés: 2016. december 20.


Partnereink

Kiemelt Partnerünk

Partnereink

Könyvkiadó és lapkiadó Partnereink


Intenzív időszakot élünk! Még alig ért véget májusi részben nemzetközi vándorgyűlésünk és a nyár is beköszöntött, de mi már a jövő évi vándorgyűlésre készülünk. Az időpont hagyományainkhoz híven ismét január vége, a helyszín pedig hosszú idő után ismét Siófok.

Sokat gondolkodtunk azon, mi is lehetne januári fő témánk a pszichiátria oly sok aktuális „forró pontját” érintő májusi vándorgyűlés után. Végül úgy gondoltuk, hogy a pszichózisokat választjuk.

A mentális zavarok ezen emblematikus csoportja mindig is az érdeklődés középpontjában állt, nagy népegészségügyi jelentőségű és napjainkban is intenzív kutatások tárgyát képezi. Mindezeken túl a pszichózisokhoz, és ezek kezeléséhez való viszony mindig is fontos identitásképző eleme volt a mindenkori pszichiátriai iskoláknak: a különböző pszichiátriai paradigmák önmeghatározásuk során mindig hangsúlyosan kezelték saját pszichózis-értelmezésüket.

Napjainkban is paradigmaváltás zajlik a pszichózisok megközelítésében és a pszichiátriában is - a budapesti vándorgyűlésen ezzel kapcsolatban is sok izgalmas hazai és nemzetközi eredményt ismerhettünk meg. Ennek nyomán a 2017-es vándorgyűlésünkön olyan témákkal szeretnénk foglalkozni, mint a pszichózisok és a szkizofrénia neurobiológiai és genetikai háttértényezői; az addikciók és a pszichózisok (mint például a drog indukálta pszichózisok) kapcsolata; a korfüggő pszichózisok (különös tekintettel az időskorra); a pszichózisok kapcsolata kulturális tényezőkkel; pszichózisok a virtuális világban és a telemedicina szerepe a pszichózisok korszerű kezelésében; a pszichotikus zavarok korszerű terápiája (például az adherenciaterápia, remediációs tréning, családterápia, pszichoedukáció, stb.), a személyre szabott orvoslás és gondozás a közösségben (különös tekintettel a korszerű terápiás modellekre és a közösségi pszichiátriai ellátásra).

A korábbi vándorgyűléseken megszokott módon izgalmas és informatív plenáris előadásokat, érdekes szimpóziumokat, munkacsoportokat és kerekasztalokat tervezünk.

Reméljük, hogy a felsorolt témák senkit sem hagynak hidegen, így várjuk jelentkezéseteket, kutatási eredményeiteket, gyakorlati terápiás tapasztalatitokat, véleményeteket és elképzeléseiteket bemutató absztraktjaitokat.

Szeretettel várunk Titeket Siófokon, hogy a fenti témák átgondolásával és megbeszélésével, új szempontokkal és ismeretekkel gazdagítsuk egymást ezekben a fontos témákban!

A januári találkozásban bízva barátsággal üdvözlünk a Kongresszus Szervező Bizottságának nevében:

Dr. Purebl György
az MPT Elnöke

Dr. Osváth Péter
a Tudományos Szervező Bizottság Elnöke

A részvételi díjak az előző évhez képest nem emelkedtek.
A regisztráció az orvostanhallgatóknak, illetve a 70 év felettieknek ingyenes.

Kedvezményes jelentkezési és fizetési határidő MEGHOSSZABBÍTVA: 2016. november 15.
A díjmentességre vonatkozó pályázati lehetőség 2016. november 2-án lezárult.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az online jelentkezés január 16-án lezárult.
Ezen időpont után, már csak a helyszíni regisztrációban van erre lehetőségük.

Díj típusok Helyszínen
2016.11.15-ig 2016.11.16-től 2017.01.15-ig
MPT Tag33 000 Ft38 000 Ft43 000 Ft
MPT tag nyugdíjas, MPT tag szakdolgozó23 000 Ft25 500 Ft28 000 Ft
Nem MPT tag43 000 Ft48 000 Ft53 000 Ft
**MPT tag rezidens, MPT tag PhD hallgató
(pszichiáter, pszichológus)
16 500 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
19 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
21 500 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
Kísérő23 000 Ft25 000 Ft27 000 Ft
Napijegy28 000 Ft

(A részvételi díj a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t tartalmaz.)


**MPT tag Rezidens, MPT tag PhD hallgató (pszichiáter, pszichológus) INGYENESEN vehet részt a Vándorgyűlésen, ha:

 • 2016. október 31-ig megpályázza az ingyenességet (a pályázatot kérjük írásban az MPT Titkárságára küldeni az alábbi címek valamelyikére: mpt1@t-online.hu, vagy MPT Titkárság 1281 Budapest Pf. 41.)
 • 2016. október 31-ig absztraktot ad be és azt a Tudományos Bíráló Bizottság elfogadja
 • a 2016. évi és a 2017.évi tagdíja (megelőző és a folyó évi) rendezett.

Október 31. előtt, illetve 2016 november 1-től 2017 január 15-ig a fenti díjmentességre nem jogosult (absztraktot nem adott, be, illetve beadott absztraktját nem fogadták el) MPT Tag rezidens, MPT tag PhD hallgató 50 %-os díjkedvezményre jogosult a „normál” azaz kedvezményre nem jogosult MPT tagok részvételi díjához képest.

A részvételi díj tartalma

A részvételi díj (MPT tag, Nem MPT tag, Rezidens, Nyugdíjas) tartalmazza a kongresszuson és a kiállításon való részvételt, kávészüneteket, a kedvezményes étkezés (1600/fő/nap áron ebéd vásárlás) lehetőségét, a konferenciatáskát és névkitűzőt, a kiadványokat, illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét – 3000 Ft/fő áron – a péntek esti fogadásra.

A kísérői részvételi díj tartalmazza a névkitűzőt, kávészüneteket, kedvezményes étkezés (1600 Ft/fő/nap áron ebédvásárlás) lehetőségét, illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét – 3000 Ft/fő áron – a péntek esti fogadásra, de nem jogosít az előadásokon való részvételre.

A napi jegy tartalmazza az adott napi részvételt a tudományos programon, névkitűzőt, kávészüneteket, kedvezményes étkezés (1600 Ft/fő/nap áron ebédvásárlás) lehetőségét, illetve a programfüzetet.

Felhívjuk kedves résztvevőink figyelmét, hogy a téli időszakban a környéken az éttermek zárva vannak, javasoljuk tehát a kedvezményes ebéd megvásárlását. Az ebéd (büféebéd, ital nélkül) az online regisztrációs felületen előzetes regisztrációhoz és előre fizetéshez kötött, a helyszínen pedig a regisztrációban átvehető ebédjeggyel vehető igénybe. Az ebéd többi részét a konferencia költségvetése fedezi! Ebéd igényüket az online regisztrációs felületen kérjük legkésőbb 2016. december 20-ig jelezzék!

Általános fizetési feltételek

A részvételi díjak, ebédek, fogadás valamint a szállás költségének fizetése történhet biztonságos online hitelkártya elfogadással ezen a honlapon az online regisztrációs rendszeren belül, banki átutalással vagy készpénzzel a helyszínen (utóbbi csak a NEM kedvezményes regisztrációs díj esetében).
A regisztrációs díjak, ebédek, fogadás és a szállás visszaigazolására akkor kerül sor, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára.

A szállás csak a teljes szállásköltség befizetése ellenében garantált. A szállás visszaigazolására akkor kerül sor, ha a szállásköltség 2016. december 5-ig megérkezik a konferencia számlájára. Amennyiben a megadott határidőig a foglalni kívánt szállás díja nem érkezik meg, a foglalást automatikusan töröljük. Csoportos, azaz 10 fő feletti foglalások esetén a feltételek a foglalt szobamennyiség függvényében változhat. Kérjük, ilyen esetben keressék meg a Tensi képviselőit, a részletek egyeztetésére.

Banki átutalás

 • A bank neve és címe:CIB Bank Zrt., 1027 Budapest Medve utca 4-14.
 • Bankszámlaszám:10702260-13069560-52000001
 • Swift kód:CIBHHUHB
 • KedvezményezettTensi Kft., 1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.

A díjak tartalmazzák a mindenkori ÁFA-t (szállásdíj esetében az IFA-t és a büféreggelit is). Kérjük, hogy a megjegyzésbe írja be: „a konferencián résztvevő neve” és a „Díjbekérő száma”
Az átutalás költségét nem áll módunkban átvállalni!

Online hitelkártya elfogadás: Bankkártyás fizetés esetén, a költségek forintban kerülnek levonásra.
A díjakat forintban az online rendszerből közvetlenül a bank oldalára jutva MasterCard, VISA és VISA Elektron kártyával fizetheti ki.
Tájékoztatjuk, hogy a megadott árak nem tartalmazzák a kártyás fizetés esetleges költségét.

Módosítás, lemondás és visszafizetés

A lemondást írásban kell megtenni!

A részvételi díj vonatkozásában a 2016. december 9-ig beérkező lemondás esetén a befizetett összeg 80%-át fizetjük vissza. A 2016. december 9. után érkezett lemondást nem tudjuk elfogadni, a befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni.

A szállásköltség vonatkozásában a 2016. december 9-ig beérkezett lemondások esetén a befizetett pénzösszeg teljes egészében visszautalásra kerül. A 2016. december 9. után beérkezett lemondásokra nem áll módunkban visszatéríteni a befizetett összeget.
Lemondás esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Kongresszusi Titkársággal: mptinfo@tensi.huFelhívjuk szíves figyelmüket, hogy az online jelentkezés január 16-án lezárult. Ezen időpont után, már csak a helyszíni regisztrációban van erre lehetőségük.

Regisztráció


Egyéni regisztráció az online rendszeren keresztül lehetséges. A „Jelentkezés és absztrakt beküldés ” feliratra történő kattintás után a regisztrációs rendszer első oldalára jut.

Ezen az oldalon értelemszerűen kell választani az ”MPT tagja vagyok”” vagy a „Nem vagyok az MPT tagja, azonban a rendezvényre szeretnék jelentkezni” felületen belül a „ Jelentkezés/absztrakt beküldés megkezdése”.pontot.

Amennyiben „MPT tagként” regisztrál, először a rendszer kéri az MPT honlaphoz tartozó felhasználói nevet, jelszót. (Ha esetleg elfelejtette jelszavát, akkor kérjük ugyanitt a megadott email címre küldjön értesítést.)

A felhasználó név/jelszó megadása után feljövő adatlapon kérjük, frissítse adatait! Ez után a „tovább/adatmentés” gombbal a Vándorgyűlés regisztrációs felületére jut. Itt kérjük, az összes menüpontot kitölteni (személyes adatok, előadás bejelentés, regisztrációs díj, kísérő, szállás, opcionális programok /ebédek, fogadás /, számlázás). A személyes adatlapon kérjük, mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni, hogy biztosan megkapjon majd minden információt a későbbiekben.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megadott email címhez csak egy személy, egyetlen regisztráció rendelhető!

A menüpontok közötti váltás egyszerűen „Következő űrlap” gombra kattintással lehetséges. Amennyiben egy űrlapon lévő információt már jóváhagyott, a következő bejelentkezéskor már csak rá kell kattintani arra az űrlapra, melyen a megadott információkat módosítani szeretné.

Amennyiben a szállásköltséget szeretné valakivel megosztani, annyit kell tenni, hogy az űrlapon meg kell adni az illető szobatárs nevét, e-mail címét, és bepipálni, hogy a megosztott szobára eső költséget szeretné fizetni. Ebben az esetben a megjelölt szobatárs e-mailben egy kódot kap, így neki a szállásfoglalás űrlapon a „foglalás kóddal” lehetőséget kell választania, és befejeznie regisztrációját. (Tehát csak beregisztrált résztvevővel lehet az online rendszeren keresztül megosztani a szobaár költségét és arról hivatalos számlát kérni.)

Amennyiben „nem MPT tagként” regisztrál, először az MPT honlapon belül az ún. „Vendég regisztráció” részre jut. Itt néhány azonosító adatot és email címet kér a rendszer. (Kérjük, mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni.)

A kért adatok megadása után „a regisztráció elküldése” gombra kell kattintani. (Kapni fog egy visszaigazoló emailt az MPT honlapján történt „vendégregisztrációról, az abban szereplő linken lehetősége van jelezni esetleges MPT tagságra vonatkozó igényét. )

A következő űrlapon, a vándorgyűlésre történő regisztrációhoz is szükséges részletes adatokat kéri a rendszer. Ennek kitöltése után a „kongresszusi jelentkezés, absztrakt beküldés folytatása” gombra kattintva tud tovább lépni a Vándorgyűlés online felületére.

Az MPT XXI. Vándorgyűlés regisztrációs felületére jutva kérjük, az összes menüpontot kitölteni (személyes adatok, előadás bejelentés, regisztrációs díj, kísérő, szállás, opcionális programok /ebédek, fogadás /, számlázás.)
A személyes adatlapon kérjük, mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni, hogy biztosan megkapjon majd minden információt a későbbiekben
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megadott email címhez csak egy személy, egyetlen regisztráció rendelhető!

A menüpontok közötti váltás egyszerűen „Következő űrlap” gombra kattintással lehetséges. Amennyiben egy űrlapon lévő információt már jóváhagyott, a következő bejelentkezéskor már csak rá kell kattintani arra az űrlapra, melyen a megadott információkat módosítani szeretné.
Amennyiben a szállásköltséget szeretné valakivel megosztani, annyit kell tenni, hogy az űrlapon meg kell adni az illető szobatárs nevét, e-mail címét, és bepipálni, hogy a megosztott szobára eső költséget szeretné fizetni. Ebben az esetben a megjelölt szobatárs e-mailben egy kódot kap, így neki a szállásfoglalás űrlapon a „foglalás kóddal” lehetőséget kell választania, és befejeznie regisztrációját. Tehát csak beregisztrált résztvevővel lehet az online rendszeren keresztül megosztani a szobaár költségét és arról hivatalos számlát kérni.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció törlését a Kongresszusi Titkárságon lehet kérvényezni.

A regisztrációs díjak, a szállás és a programok visszaigazolására akkor kerül sor, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára (további információ a Részvételi díjak menüpont alatt található).

Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak megadása nem minősül érvényes regisztrációnak.
Csoportos regisztrációra
e-mailen keresztül van lehetőség.
Kérjük, érdeklődjön az mptinfo@tensi.hu e-mail címen.


Absztraktok

A Kongresszus előadás-kivonatát szerkesztett kötetben, elektronikusan letölthető, kinyomtatható formában készítjük el.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a kongresszus tudományos programjában csak előzetesen regisztrált, illetve részvételi díjat befizetett előadók szerepelhetnek.

Az absztraktok leadásának határideje 2016. november 15.

Beküldés feltételei

 • Az anyag Magyarországon még nem került publikálásra;
 • Informatív tartalmú;
 • A Kongresszuson legalább a szerzők egyike részt vesz;
 • Az előadó akadályoztatás esetén legkésőbb két nappal a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Tudományos Szervező Bizottságnak. Amennyiben ez nem történik meg, tudomásul veszi, hogy a következő évi prezentációs lehetőséget a Tudományos Szervező Bizottság a szerzőktől megvonhatja.

Formai követelmények

 • a szerkesztőablakba beírt szöveg nem haladhatja meg a 2500 karaktert (a beírt szöveg a cím, a szerzők neve és munkahelye, valamint a kulcsszavak nélkül értendő);
 • a szerkesztőablak nem ad lehetőséget táblázat vagy ábra beillesztésére;
 • kérjük feltüntetni a szerző (k) teljes (nem rövidített, de titulus nélküli) nevét, majd a szerző munkahelyének nevét és helységnevét

Az előadás-kivonatot csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az megfelel a beküldési feltételeknek és formai követelményeknek. A Tudományos Szervező Bizottság fenntartja a jogot, hogy a beküldött absztraktokat elbírálja, átírásra visszaküldje, vagy formájának módosítását kérje. A Bizottság nem fogad el előző években publikált anyagokat. Kutatási beszámolók kizárólag befejezett vizsgálatokat, és adatokat tartalmazó kivonatok esetén fogadhatók el.
Az előadás időtartama maximum 12 perc + 3 perc vitaidő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a vitaidő nem használható az előadás meghosszabbítására.

A poszter 90 cm széles, és 120 cm magas lehet.
Kérjük, hogy a poszterek legalább egyik szerzője legyen a poszter mellett a szekció ideje alatt, és legalább 20 fénymásolatot hozzon magával
A poszter állványokra ragasztással (blutack, kétoldalú ragasztó) lehet az anyagokat elhelyezni.

Interaktív hotel térkép >>

Az online regisztrációs felületen keresztül különböző szállás lehetőségek közül válogathatnak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a szállás igényeket a beérkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni. Kérjük, amennyiben szobáját szeretné megosztani, a jelentkezés során pontosan adja meg az előre egyeztetett szobatárs nevét. A szállásfoglalást a teljes szállásköltség megadott határidőig történő befizetése esetén igazoljuk vissza!

A távolabbi szállodák esetében a Hotel Azúr és a szálloda között buszos transzfert szervezünk.

Hotel Azúr**** / konferencia hotel

Azur_hotel

8600 Siófok,
Erkel F. u. 2/c.

A Siófok központjában, közvetlen vízparton található Hotel Azúr a Balaton régió egyik legkedveltebb wellness és konferencia komplexuma. A családbarát Hotel Azúr szárnyban és az exkluzív szolgáltatásokat nyújtó Hotel Azúr Prémium épületben összesen 270 szoba, 3 különböző stílusú étterem, 2500 m2 alapterületű wellness központ és számos szabadidős szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére.
A konferencia fő helyszíne.

Parkolás: Parkolás az árban!

 • Egyágyas szoba / éj17 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj23 500 Ft
 • Lakosztály 1 főre / éj 32 000 Ft
 • Lakosztály 2 főre / éj35 000 Ft

Prémium szárny

 • Egyágyas szoba / éj22 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj28 000 Ft
 • Junior suite 1 főre / éj26 500 Ft
 • Junior suite 2 főre / éj32 500 Ft

Villa Azúr

 • Apartman 1 főre / éj17 000 Ft
 • Apartman 2 főre / éj23 500 Ft

Residence Balaton Hotel ****superior

Residence_hotel

8600 Siófok,
Erkel F. u. 49.

Az 57 szobás hotel csendes kertvárosi övezetben, a Balaton partjától mindössze 100 méterre, a városközponttól 900 méterre található. Az országosan ismert és elismert három szintes szálloda tágas belső terekkel, elegáns szobákkal, hosszan nyitvatartó (7-22 óra) Wellness és Spa oázissal és rengeteg kényeztető szolgáltatással várja a vendégeket. Hangulatos, 150 fős étterme a'la carte étteremként is üzemel.

Parkolás: Parkolás az árban.
Távolság: gyalogosan kb. 5-10 perc

 • Egyágyas szoba / éj25 500 Ft
 • Kétágyas szoba / éj29 500 Ft

Hotel Yacht Club****

Hotel_Yacht

8600 Siófok,
Vitorlás u. 14.

A Balaton-part egyik legszebb kilátását kínáló Hotel Yacht a siófoki vitorláskikötőben, közvetlenül a vízparton található, a városközponttól csupán 10 perc sétára, mégis csendes környezetben.
A modern, ugyanakkor barátságos szálloda 1000 m2-es panorámás wellness részleggel, gyógyászati központtal, egyedülálló körpanorámás konferencia teremmel várja vendégeit.

Parkolás: Parkolás az árban
Távolság: gyalogosan kb. 5 perc

 • Egyágyas szoba / éj15 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj18 000 Ft

Hotel Sungarden****

Hotel_Sungarden

8600 Siófok,
Batthyany L. u. 24.

A Siófok központjában, a gyönyörű platánfa sétánnyal körülölelt Hotel SunGarden****
elhelyezkedése, a szálloda épületének gyönyörű környezete, csodás parkja, a Balaton közelsége, valamint a szálloda egyértelműen színes szolgáltatás kínálata tökéletes lehetőséget kínál minden korosztály számára üdülésre, kikapcsolódásra, élményekkel és energiával való feltöltődésre, illetve cégek számára meetingek, konferenciák, csapatépítő tréningek, egyéb rendezvények megtartására.

Parkolás: 1 000 Ft / szgk / éj
Távolság: gyalogosan kb. 15 perc
Transzfer buszt biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj18 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj23 000 Ft

CE Plaza Hotel****

CE_plaza

8600 Siófok,
Somogyi Bacsó B. u. 18/b.

Siófok új gyöngyszeme, a CE Plaza Hotel**** szeretettel várja vendégeit. 92 szoba és apartmanok biztosítják a nyugodt kikapcsolódást a belvárosban, karnyújtásnyira a vízparttól, a megújult Fő tértől, a bevásárlási és szórakozási lehetőségektől, ugyanakkor csendes, zöldövezeti környezetben. A több száz éves terménytároló épületében kialakított Granario Étterem, a Carafe Borbár, a Coppa Lounge Bár valamint a Coral Wellness Központ biztosítja a tökéletes kikapcsolódást.

Parkolás:Parkolás az árban
Távolság: gyalogosan kb. 20 perc
Transzfer buszt biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj17 500 Ft
 • Kétágyas szoba / éj19 000 Ft

Balaton Hotel***

Balaton_hotel

8600 Siófok,
Petőfi sétány 9.

A siófoki parti városrész központjában, közvetlenül a vízparton található, elegánsan modern stílusú Balaton Hotel és Étterem*** Balatonra néző, lenyűgöző panorámával, erkélyes, légkondicionált szobákkal várja vendégeit. Az egész évben nyitott – hűvös időben fűtött, 33-35 °C fokos vizű – élménymedence, a szauna és a sószoba teszi még emlékezetesebbé az itt töltött időt.

Parkolás: Parkolás az árban.
Távolság: gyalogosan kb. 25 perc
Transzfer buszt biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj14 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj18 000 Ft

Park Hotel***

Park_hotel

8600 Siófok,
Batthyany L. u. 7.

Siófok központjától és a Balatontól 150 méterre, csendes, nyugodt környezetben, a 4,6 hektáros, gyönyörű Jókai park mellett helyezkedik el az egész évben üzemelő Park Hotel & Restaurant***. A szálloda környezete és patinás villaépülete az egykori fürdőváros békebeli hangulatát idézi. A szobák és az apartmanok, ahogy ez egy romantikus, zegzugos épülethez illik, változatosak: szinte nincs két egyforma szoba, hisz’ mindegyiknek saját karaktere van.

Parkolás: Parkolás az árban.
Távolság: gyalogosan kb. 25 perc
Transzfer buszt biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj9 500 Ft
 • Kétágyas szoba / éj14 000 Ft

A fenti árak tartalmazzák a reggelit és a vonatkozó adókat.

A Kongresszus elnöke

Purebl György

A Kongresszus társelnöke

Molnár Károly

A Szervező Bizottság elnöke

Sós Éva

A Szervező Bizottság

Sós Éva
Purebl György
Molnár Károly
Osváth Péter

A Szervező Bizottság címe:
Magyar Pszichiátriai Társaság
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 75/A

A Tudományos Bizottság elnöke

Osváth Péter

A Tudományos Bizottság társelnöke

Ostorharics – Horváth György

Kongresszusi titkárság

TENSI Kft.
1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.

Egyéni reg., absztrakt segítség - Magyari Katalin - +36 (1) 345 1537 - kmagyari@tensi.hu
Egyéni szállás - Molnár Maya - +36 (1) 345 1507 - maya@tensi.hu
Céges/csoportos reg. és szállás - Dézma Tímea - +36 (1) 345 1567 - tdezma@tensi.hu
Támogatás,kiállítás,szerződések - Jónák Éva - +36 (1) 345 1553 - ejonak@tensi.hu

Fax: +36 (1) 345 1544
E-mail: mptinfo@tensi.hu

Adatvédelmi Nyilatkozat

A Tensi Kft. tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül elérhető online regisztráció során gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban rendezvénystatisztikai céllal használjuk fel.

A nyilvántartott adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Az adatok kezelését minden esetben a Magyarországon érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük.

Önnek, mint természetes személynek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania az általunk Önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat ne használjuk fel.

Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a jelen nyilatkozatban nem kap választ, kérjük, küldje el az mptinfo@tensi.hu e-mail címre.

A Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlésének résztvevői tudomásul veszik, hogy a rendezvényről fényképeket, készíthetnek a Tensi, valamint az engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak (a rájuk vonatkozó külön szerződés rendelkezései szerint), más résztvevők, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a résztvevő a rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. Hang- és képfelvételt kizárólagosan csak a helyszín készíthet a rendezvényről. Amennyiben a résztvevő közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

Az előzőek szerinti megjelenítéseken annak készítője a résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. A Tensi, valamint az engedélyben részesülő személyek a résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosultak a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására, anélkül, hogy a résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtaniuk. Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a résztvevő nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Tensi-vel szemben.

A résztvevő jogosult a rendezvényen fényképek készítésére. A résztvevő az általa készített fényképet nem értékesítheti, és ellenérték fejében nem hasznosíthatja, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatja, az azokon szereplő résztvevőket beleegyezésük nélkül nem nevesítheti, személyiségi jogaikat nem sértheti. A Tensi kifejezetten kizárja a felelősségét arra az esetre, ha más Látogatók az előzőekben írtakat megszegik.

Legfrissebb kongresszusok

  További rendezvények

  Hasznos linkek
  Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
  Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]
  Kongresszusi hírek

  A Magyar Szexuális Medicina Társaság IX. konferenciája2024.06.26.

  2024. augusztus 30-31 között a visegrádi Thermál Hotelben rendezi meg a Magyar Szexuális

  IV. Életmódorvosi Konferencia2024.06.18.

  Tisztelettel meghívjuk Önt a IV. Életmódorvosi Konferenciára, amelyet idén 2024. október 10-12. között

  A Magyar Individuálpszichológiai Egyesület XVIII. Vándorgyűlése2024.06.06.

  Időpont: 2024. szeptember 28. (szombat)

  Helyszín: Vakok Iskolája – Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer

  Újratöltött Pszichoterápiás Hétvége 20242024.03.07.

  Kedves Érdeklődők,

  A Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület 18. alkalommal rendezi meg az újratöltött Pszichoterápiás Hétvégét.  A programról

  További hírek