Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

 

"Kor, kór nélkül" Mentális egészség az idős korban
Magyar Pszichiátriai Társaság XXII. Vándorgyűlése

2019. január 23-26.
Győr, Széchenyi Egyetem
9026 Győr, Egyetem tér 1.


Plenáris előadók

Fekete Sándor

Fekete Sándor M.D. Ph.D, egyetemi tanár, a PTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának volt igazgatója 2005-2018 között. Pécsett végezte tanulmányait, pszichiáter, pszichoterapeuta- neurológusi előzményekkel. USA-ban és Németországban is dolgozott ösztöndíjasként, klinikus, oktató, kollaborációkban kutató, jelenleg társprofesszor. Közleményei nyomán H indexe 19, citációinak száma 1500 felett van, PTE szakmai grémiumvezető. Zene, távfutás, család, szociális kapcsolatok képezik “nem szakmai” hátterét.


Silvana Galderisi

Silvana Galderisi, MD, PhD, is full professor of Psychiatry, Chair of the Department of Mental and Physical Health and Preventive Medicine of the University of Campania Luigi Vanvitelli. She is the Director of the Emergency Unit of the Department of Mental Health of the same University; Coordinator of the Outpatient Unit for Anxiety and Psychotic Disorders and of the Rehabilitation Program for severe mental disorders of the same Department.
She is President of the European Psychiatric Association (EPA), Chairperson of the EPA Schizophrenia Section, of the European College of NeuroPsychopharmacology (ECNP) Schizophrenia Network, and of the World Psychiatric Association (WPA) Neuroimaging Section. She is founding member and member of the Board of Directors of the European Group for Research in Schizophrenia; board member of the Schizophrenia International Research Society (SIRS) and Chairperson of the Publication Committee of the same Association; board member of the European Scientific Association on Schizophrenia (ESAS), and of the Italian Society for Psychopathology and Italian Society of Biological Psychiatry. She is Honorary Member of the World Psychiatric Association-WPA, International Distinguished Fellow of the American Psychiatric Association-APA, International Advisor of the Japanese Society of Psychiatry and Neurology (JSPN), and Honorary Fellow of the European Society of Social Psychiatry (ESSP).
Her research activity focuses on Schizophrenia pathophysiology, treatment and outcome, with particular reference to the domains of negative symptoms and cognition and their impact on psychosocial outcome. She is author/coauthor of more than 200 publications, in national and international journals and books, and member of the Editorial Boards of several international psychiatric journals.


Kálmán János

1985. óta dolgozik az SZTE Pszichiátriai Klinikáján, melynek 2014. óta tanszékvezetője. Öt szakvizsgát szerzett. Érdeklődési területe a biológiai pszichiátria, a pszichofarmakológia, és a kognitív zavarok. Pályafutása alatt preklinikai, transzlációs és klinikai jellegű kutatásokat folytat hazai és nemzetközi kooperációban. PhD értekezését az Alzheimer-kór neuroimmunológiai vonatkozásaiból írta. Akadémiai doktori értekezése genomikai, proteomikai és lipidomikai vizsgálatokon alapult, melyek közvetlenül, vagy közvetetten neuroimmunológiai kérdésekhez kapcsolódtak. Folyamatban levő kutatásai a pszichiátriai betegségek biológiai markereihez fűződnek (liquor és könny diagnosztika). Szabadalmi eljárás alatt van a demenciák korai felismerését szolgáló automatizált nyelvi teszt (S-GAP), amelyet munkacsoportjával fejleszt. Másik találmányuk, amely az Alzheimer-kór könny alapú diagnózisát segíti, szintén szabadalmaztatási eljárásra került (LacrimAD) az Egyetemen. A Klinika laboratóriumának munkatársaival közösen egy új nematóda öregedés-modell jellemzésén dolgozik, melyet farmakológiai és öregedés-élettani kísérletekben hasznosíthatnak. A 2018-ban alakult Magyar Demencia Társaság Alapítója és Elnöke. Hét könyvfejezet, 175-nél több lektorált cikk (ebből 108 angol nyelvű) szerzője, kumulatív impakt faktora meghaladja a 300-at, 2000 feletti hivatkozással, Hirsch index 25.


Kovács Tibor

Egerben születtem, gimnáziumot és orvosi egyetemet Szegeden végeztem, Budapesten dolgozom.
Kutatói gyökereket anatómusként Szegeden szerezve lettem klinikus Budapesten: 1994 óta dolgozom a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján.
Neurológia mellett neuropatológiai és klinikai farmakológiai szakvizsgákkal rendelkezem. Két évig Londonban dolgoztam, Prof. Peter Lantos ismert és elismert intézetében.
Kutatói munkámban a degeneratív idegrendszeri betegségekkel, elsősorban az Alzheimer-kórral és a szaglórendszerrel foglalkozom, klinikusként a demenciát okozó betegségekre specializálódva. A Semmelweis Egyetemen szereztem PhD és habilitációs fokozatokat.
Több hazai és nemzetközi szakmai társaság alapító és vezetőségi tagja, illetve 2018-tól az Ideggyógyászati Szemle felelős szerkesztője vagyok.


Rajna Péter

Rajna Péter (1949)
Ny. egyetemi tanár, elme- és ideggyógyász, idősgyógyász, klinikai idegélettanász. Az MTA doktora.
1990-2018 között a Clinical Neuroscience/Ideggyógyászati Szemle felelős, ill. főszerkesztője.
Speciális érdeklődési területei: epilepszia, geriátriai pszichiátria, és neuropszichiátriai kórképek EEG atlasz, könyvsorozat, számos szakkönyv szerzője és szerkesztője.
Budapesten élnek feleségével, három gyermeke és nyolc unokája körében. Jelenleg orvosi magángyakorlatot folytat.


Racsmány Mihály

Racsmány Mihály a BME Kognitív Tudományi Tanszékének egyetemi tanára, 2014 szeptemberétől az MTA-BME Nemzeti Agykutatási Program Kutatócsoport vezetője. Pszichológus, diplomáját az ELTE Pszichológia szakán szerezte. 2002-ben doktorált az ELTE Pszichológia Doktori iskolájában, majd 2003-ban doktorált Angliában, a Bristoli Egyetem Kísérleti Pszichológia Doktori Iskolájában. 2008-ban habilitált a BME Természettudományi Karán. 2018-tól az MTA doktora. 2008-ban elnyerte a Bolyai plakett-díjat.
Kutatási területei: Emlékezeti és tanulási folyamatok vizsgálata, az emlékezeti működés és zavarok idegrendszeri hátterének vizsgálata, kognitív neuropszichiátriai kutatások szkizofréniával, kényszerbetegséggel (OCD) és depresszióval diagnosztizált betegcsoportoknál, a munkamemória és a kontroll rendszer vizsgálata, neurológiai betegcsoportok neuropszichológiai diagnosztikája, a kontroll rendszer és az emlékezeti előhívás működésére épülő tanulási stratégiák vizsgálata, több, mint 100 tudományos publikációja jelent meg (lásd Magyar Tudományos Művek Tára).

Helyszín

Győr

Győr, a Nyugat-Dunántúl régió központja, jelentős gazdasági, kulturális és sportközpont, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. A folyók találkozása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! Az egyetemi városi jelleg találkozik a családok, nyugdíjasok otthonaként is szerethető, ám mégis lüktető nagyváros képével.

Győr vonzereje abban áll, hogy iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, ám sokkal több annál, hiszen pezsgő kulturális élete, kiemelkedő sporteredményei, csodás szakrális és világi emlékei, csalogató belvárosi utcái, teraszai, – mint afféle mozaik elemei – teszik kerek egésszé, és emelik egy igazi lüktető, európai várossá.

Széchenyi Egyetem
9026 Győr, Egyetem tér 1.


A város dinamikusan fejlődő felsőoktatási intézménye Az Intézmény mottója, hogy a „Széchenyin tanulni jó!” – amivel egyetért, amint megismeri az Egyetemet. Többek között 14 képzési területen több mint 65 szak közül válogathatnak az Egyetem palettáján. A képzési területek a jogi, igazgatási, gazdasági, közszolgálati, mérnöki, agrármérnöki, bölcsészeti, informatikai, pedagógiai, nemzetközi, egészségügyi, szociális, művészeti és sporttudományi. Győr városa az Egyetemmel karöltve számos rendezvénynek ad otthont, melyek közül kiemelkedő jelentőségű hazánk első olimpiai eseménye a 2017-ben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melynek keretében ötven országból érkeztek hozzánk résztvevők, továbbá 2018-ban Európa legjobb fiatal atlétáit látjuk vendégül a 2018. évi U18-as Atlétika Európa-bajnokság keretében, melynek lebonyolításában központi szerepet töltenek be az Egyetem létesítményei.

Megközelítés

A város a vasúti és közúti forgalom országos jelentőségű csomópontja. Győr közlekedés földrajzi helyzete kiváló. Vasúti kapcsolatai közül a legfontosabb a Bécs-Budapest vasútvonal.
Az országos közúti forgalmat Bécs, Pozsony és az ország fővárosa Budapest felé az M1-es autópálya, továbbá hét országos főút (I,14,81,82,83,85. számú főútvonalak ) és alsóbbrendű állami utak pedig az ország más városai, valamint Győr-Moson-Sopron megye települései felé biztosítanak összeköttetést.

Parkolás

Győr belvárosában számos fizetős parkolási lehetőség van parkolóházakban, mélygarázsokban, illetve felszíni fizetőparkolókban. Ingyenes parkolásra az Egyetem területén ,valamint a város egyes pontjain van lehetőség.

Közlekedés a városban

Győr tömegközlekedéséről a Kisalföldi Volán gondoskodik, amely egyben a megye helyközi közlekedéséért is felelős. A városban a menetrendszerű helyi járatú autóbusz járatok, illetve az ingyenesen igénybe vehető City busz biztosítja a kényelmes közlekedést.
Az autóbuszok mellett a közlekedés egy új formája, a közösségi kerékpáros rendszer is jelen van, mely egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával.
A Vándorgyűlés ideje alatt a távolabbi szállodáktól reggel és este transzfert biztosítunk a konferencia központi helyszínére (Széchenyi Egyetem).

Szervezett transzferek

A Vándorgyűlés ideje alatt a távolabbi szállodák és a rendezvény helyszíne között buszos transzfert biztosítunk. Az érintett szállodák listáját és a pontos menetrendet a későbbiekben adjuk meg.

Étkezés

Reggeli a szobaárban
Kávészünetek a program szerint, valamint kedvezményes áron vásárolható ebéd január 24-én, 25-én.
Győr Önkormányzata és a győri Széchenyi Egyetem szabályzata alapján tájékoztatnunk kell a Vándorgyűlés résztvevőit az Egyetemi Csarnok (étkezések színhelye) Tűzvédelmi Szabályzatáról >>

Ruhatár

A rendezvény helyszínén ruhatár működik, melynek használata ingyenes és kötelező.

A rendezvény nyelve

magyar, angol

Társasági programok

KARAOKE PARTY

2018. január 24., csütörtök
20:00-23:00 óra között
Az Egyetem campusán található Széchenyi étteremben Meghívó

GÁLA VACSORA

2018. január 25., péntek
20:00 órától
Az Egyetem campusán található Sportcsarnok területén
Az élő zenét a Medicolor zenekar biztosítja

Fontos határidők

 • Absztrakt beadási határidő MEGHOSSZABBÍTVA: 2018. november 18.
 • Kedvezményes regisztrációs és fizetési határidő MEGHOSSZABBÍTVA: 2018. november 18.
 • Szállásfoglalás határideje: 2018. november 20.
 • Az online regisztráció lezárása: 2019. január 15.

Partnereink

Kedves Kollégák!

Közelednek a Karácsonyi Ünnepek és nemsokára az Újesztendő is beköszönt. Ebben az ünnepi időszakban a kongresszus szervezői már Társaságunk XXII. Vándorgyűlésére készülnek, mely ez alkalommal Győrben kerül megrendezésre. A szervezők nevében örömmel számolunk be arról, hogy kollégáink aktivitásának köszönhetően ebben az évben is több, mint kettőszáz absztrakt érkezett, így most is gazdag programot állíthatunk össze.

A vándorgyűlés fő témájának megfelelően számos program foglalkozik az időskorral. Az idősödés társadalmi, pszichológiai és biológiai aspektusai mellett ennek az életszakasznak a pozitív vonatkozásai és a sikeres idősödés lehetőségei is előtérbe kerülnek. Sok érdekes előadást hallhatunk majd a leggyakoribb időskori mentális zavarokkal kapcsolatban, különös tekintettel a demenciákra. A farmakoterápiáktól kezdve a pszichoterápiákon keresztül egészen az önsegítésig és a közösségi segítségnyújtásig számos kezelési lehetőségről is szó esik majd.

Az izgalmas szimpóziumok közül kiemeljük a személyiségzavarok dimenzionális megközelítésével és kezelésével, a Sylvia Plath munkásságával és betegségével foglalkozó, vagy éppen a perinatális pszichiátria aktuális kérdéseit bemutató szekciókat. De említhetjük a legújabb neurobiológiai kutatási eredményeket ismertető Nemzeti Agykutatási Program szimpóziumát is. Ebben az évben is sor kerül igazságügyi, addiktológiai, szuicidológiai és organikus pszichiátriai szekciókra. A legkülönbözőbb kezelési lehetőségekkel ismerkedhetünk meg, mint például az állatasszisztált terápiával, az integratív hipnoterápiával, az elektrokonvulzív kezeléssel, vagy éppen a testsúlycsökkentést célzó kognitív terápiával.
Az előadásokban és a poszterszekciókban képet kaphatunk a legújabb egészségpszichológiai, pszichózis, pszichofarmakológiai, pszichoterápiás, szuicidológiai, addiktológiai, gyermekpszichiátriai, valamint a hangulatzavarokkal foglalkozó kutatások eredményeiről. Szó esik a spiritualitás szerepéről, a pszichotraumák és a migráció kapcsolatáról, a szexuális zavarokról, az (orvos)női szerepek konfliktusairól, vagy éppen a rezidensek helyzetéről is. Foglalkozunk továbbá a Nemzeti Mentális Egészségügyi Programmal, az idősek mentálhigiéniáját befolyásoló tényezőkkel, a kiégés megelőzésével és a munkahelyi zaklatással, az anorexia nervosa komplex kezelésével, a pszichiátriai gondozás, a forenzikus pszichiátria és a táplálkozástudomány, vagy éppen a delíriumok kezelésének aktuális kérdéseivel. Bemutatkozik a SE Pszichiátriai Klinikájának Memória Ambulanciája és Pszichoterápiás Osztálya, valamint a Győri Pszichiátriai Osztály és az OPAI Pszichoterápiás Részlege is. Olyan témákat is bemutatunk, mint például az önsértő viselkedés és az öngyilkosság határterületei, a pszichológusok szerepe a mentális zavarok kezelésében, vagy éppen az orvosi kezelés visszautasításának joga. A felnőttkori autizmus jellemzői a Testről és lélekről című film kapcsán kerülnek áttekintésre. Ebben az évben is megrendezzük a Magyar-Román Szimpóziumot.

Az aktuális szakmapolitikai kérdések megbeszélésre társaságunk elnöke által szervezett fórumon nyílik majd lehetőség. A korábbiakhoz hasonlóan könyvbemutatók és céges szimpóziumok színesítik a programot.

A kongresszus szerdai napjára is érdekes programokat tervezünk. Ekkor kerül megrendezésre az mindfullness alapú módszerekkel foglakozó munkacsoport workshopja és a Rehabilitációs Világszövetség Magyar Ágának szimpóziuma, valamint a 25 éves jubileumát ünneplő Kifejezés-pszichopatológiai és Művészetterápiás Szekció programja. A korábbiakhoz hasonlóan a vándorgyűlést megelőző szombaton (19-én), Pilisszántón - szatellit műhelymunka keretében - kerül sor a lovasterápia gyakorlati bemutatójára. Vasárnap, (20-án) a „kutyás terápia a pszichiátriai gyakorlatban” témával ismerkedhetnek az érdeklődők, szintén szatellit műhelymunka keretében, melyre a budapesti Szt. János Kórházban kerül sor. A tapasztalatok megvitatására a csütörtöki napon megrendezett kerekasztalon nyílik lehetőség.
Remélem az izgalmas program felkeltette az érdeklődők figyelmét, így minden kollégát, munkatársat és barátot szeretettel várunk Győrben az MPT XXII. Vándorgyűlésén. A januári győri találkozás reményében kívánunk Békés, Boldog Ünnepeket szeretetben és nyugalomban, sikerekben és élményekben gazdag Újesztendőt és kongresszust.


dr. Molnár Károly,
a MPT Elnöke

dr. Osváth Péter,
a Tudományos Szervező Bizottság Elnöke

A részvételi díjakat az alábbi táblázat tartalmazza.

A részvételi díjak az előző évhez képest nem változtak.

A regisztráció az orvostanhallgatóknak, illetve a 70 év feletti MPT tagoknak ingyenes.

Kedvezményes jelentkezési, (pályázati) és fizetési határidő MEGHOSSZABBÍTVA:
2018. november 18.

Díj típusok 2018.10.31-ig
2019.01.15-ig 2019.01.16-tól és a helyszínen
MPT Tag 33 000 Ft 38 000 Ft 43 000 Ft
MPT tag nyugdíjas, MPT tag szakdolgozó 23 000 Ft 25 500 Ft 28 000 Ft
Nem MPT tag 43 000 Ft 48 000 Ft 53 000 Ft
**MPT tag rezidens, MPT tag PhD hallgató
(pszichiáter, pszichológus)
**16 500 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
19 000 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
21 500 Ft
50% kedvezményt tartalmaz
Kísérő 23 000 Ft 25 000 Ft 27 000 Ft
Napijegy 28 000 Ft

(A részvételi díj a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t tartalmazza.)


**MPT tag Rezidens, MPT tag PhD hallgató (pszichiáter, pszichológus) INGYENESEN vehet részt a Vándorgyűlésen, az alábbi feltételek együttes teljesítése esetén:

 • 2018. október 31-ig a részvételi díj elengedését célzó pályázatot nyújt be (a pályázatot kérjük írásban az MPT Titkárságára küldeni az alábbi címek valamelyikére: mpt1@t-online.hu, vagy MPT Titkárság 1281 Budapest Pf. 41.)
 • 2018. október 31-ig absztraktot ad be és azt a Tudományos Bíráló Bizottság elfogadja
 • a 2017. évi és a 2018. évi tagdíja (megelőző és a folyó évi) rendezett.

Október 31. előtt, illetve október 31. után a fenti díjmentességre nem jogosult (absztraktot nem adott, be, illetve beadott absztraktját nem fogadták el) MPT Tag rezidens, MPT tag PhD hallgató 50 %-os díjkedvezményre jogosult a „normál” azaz kedvezményre nem jogosult MPT tagok részvételi díjához képest.

A részvételi díj tartalma

A részvételi díj (MPT tag ezen belül a nyugdíjas,a szakdolgozó,a rezidens,a PHD hallgató,az orvostanhallgató is, Nem MPT tag,) tartalmazza a kongresszuson és a kiállításon való részvételt, a program szerinti kávészüneteket, a kedvezményes étkezés (2200 Ft /fő/nap áron ebédvásárlás lehetőségét január 24-én, 25-én), a konferenciatáskát és névkitűzőt, a kiadványokat, illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét – 3000 Ft/fő áron – a péntek esti fogadásra.

A kísérői részvételi díj tartalmazza a névkitűzőt, kávészüneteket, kedvezményes étkezés (2200 Ft/fő/nap áron ebédvásárlás lehetőségét január 24-én és 25-én), illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét – 3000 Ft/fő áron – a péntek esti fogadásra, de nem jogosít az előadásokon való részvételre.

A napi jegy tartalmazza az adott napi részvételt a tudományos programon, névkitűzőt, kávészüneteket, kedvezményes étkezés (2200 Ft/fő/nap áron ebédvásárlás lehetőségét január 24, 25-én), illetve a programfüzetet.

Az ebéd (szűkített büféebéd, ital nélkül) az online regisztrációs felületen előzetes regisztrációhoz és előre fizetéshez kötött, a helyszínen pedig a regisztrációban átvehető ebédjeggyel vehető igénybe. Az ebéd költségének a felét a konferencia költségvetése fedezi! Ebéd igényüket az online regisztrációs felületen kérjük legkésőbb 2018. december 20-ig jelezzék!

Általános fizetési feltételek

A részvételi díjak, ebédek, fogadás valamint a szállás költségének fizetése történhet biztonságos online hitelkártya elfogadással ezen a honlapon az online regisztrációs rendszeren belül, banki átutalással vagy készpénzzel a helyszínen (utóbbi csak a NEM kedvezményes regisztrációs díj esetében).
A regisztrációs díjak, ebédek, fogadás és a szállás visszaigazolására akkor kerül sor, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára.

A szállás csak a teljes szállásköltség befizetése ellenében garantált. A szállás visszaigazolására akkor kerül sor, ha a szállásköltség 2018. november 20-ig a konferencia számlájára. Amennyiben a megadott határidőig a foglalni kívánt szállás díja nem érkezik meg, a foglalást automatikusan töröljük. Csoportos, azaz 10 fő feletti foglalások esetén a feltételek a foglalt szobamennyiség függvényében változhatnak. Kérjük, ilyen esetben keressék meg a Tensi képviselőit, a részletek egyeztetésére.

Banki átutalás

 • A bank neve és címe:CIB Bank Zrt., 1027 Budapest Medve utca 4-14.
 • Bankszámlaszám:10702260-13069560-52000001
 • Swift kód:CIBHHUHB
 • KedvezményezettTensi Kft., 1024 Budapest, Komjádi Béla u. 1.

A díjak tartalmazzák a mindenkori ÁFA-t (szállásdíj esetében az IFA-t és a büféreggelit is). Kérjük, hogy a megjegyzésbe írja be: „a konferencián résztvevő neve” és a „Díjbekérő száma”
Az átutalás költségét nem áll módunkban átvállalni!

Online hitelkártya elfogadás: Bankkártyás fizetés esetén, a költségek forintban kerülnek levonásra.
A díjakat forintban az online rendszerből közvetlenül a bank oldalára jutva MasterCard, VISA és VISA Elektron kártyával fizetheti ki.
Tájékoztatjuk, hogy a megadott árak nem tartalmazzák a kártyás fizetés esetleges költségét.

Módosítás, lemondás és visszafizetés

A lemondást írásban kell megtenni!

A részvételi díj vonatkozásában a 2018. december 9-ig beérkező lemondás esetén a befizetett összeg 80%-át fizetjük vissza. A 2018. december 9. után érkezett lemondást nem tudjuk elfogadni, a befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni.

A szállásköltség vonatkozásában a 2018. november 20-ig beérkezett lemondások esetén a befizetett pénzösszeg teljes egészében visszautalásra kerül. A 2018. november 20. után beérkezett lemondásokra nem áll módunkban visszatéríteni a befizetett összeget.
Lemondás esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Kongresszusi Titkársággal: mptinfo@tensi.hu

Az online jelentkezés lezárult, továbbiakban helyszíni regisztrációra van lehetőség!

Regisztráció


Egyéni regisztráció az online rendszeren keresztül lehetséges.

Ha Ön MPT tag és az ehhez kapcsolódó, a rendezvényen érvényesíthető kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük a regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze, ha szükséges frissítse a tagnyilvántartásban szereplő adatait az MPT honlapján (www.mptpszichiatria.hu)!

• A "Jelentkezés és absztrakt beküldés" feliratra történő kattintás után RÖGTÖN a XXII. Vándorgyűlés regisztrációs felületére jut. Itt kérjük, az összes menüpontot kitölteni (személyes adatok, előadás bejelentés, regisztrációs díj, kísérő, szállás, opcionális programok /ebédek, fogadás /, számlázás) és minden kért /kötelezően kitöltendő adatot megadni.

• A személyes adatlap kitöltése, a „jóváhagyás” gombra kattintás után a rendszer, az adatlapon megadott email címre visszaigazoló üzenetet küld. Ennek alapján, kérjük állítsa be és jegyezze meg jelszavát, mellyel a továbbiakban tudja folytatni a regisztrációt, illetve a későbbiek során ezzel tud belépni a rendszerbe. A fentiek miatt fontos, hogy mindenképpen érvényes e-mail címet szíveskedjen megadni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megadott email címhez csak egy személy, egyetlen regisztráció rendelhető!
Fontos: Amennyiben az MPT tagsághoz kapcsolódó kedvezményeket igénybe kívánja venni, kérjük az adatlapon a tagnyilvántartásban szereplővel megegyező adatokat megadni, mert a rendszer ennek alapján ellenőrzi az Ön kedvezményre való jogosultságát.

• A menüpontok közötti váltás egyszerűen a "Következő űrlap" gombra kattintással lehetséges. Amennyiben egy űrlapon lévő információt már jóváhagyott, a következő bejelentkezéskor már csak rá kell kattintani arra az űrlapra, melyen a megadott információkat módosítani szeretné.
A részvételi díjak kiválasztásakor a rendszer, a korábban megadott adatai alapján ellenőrzi a kedvezményekre való jogosultságot. Amennyiben Ön kedvezményes díjat jelölt be, de arra nem jogosult (nem tag, vagy nem rendezett a tagdíja) akkor a rendszer ezt jelzi Önnek.
Miután rendezte a tagságát, korábban beállított jelszavával ismét be tud lépni a rendszerbe és folytatni tudja a már megkezdett regisztrációt.
Amennyiben elfelejtette jelszavát, a rendszerbe történő ismételt belépéskor válassza az „elfelejtett jelszó” menüpontot.

• Amennyiben a szállásköltséget szeretné valakivel megosztani, annyit kell tenni, hogy az űrlapon meg kell adni az illető szobatárs nevét, e-mail címét, és bepipálni, hogy a megosztott szobára eső költséget szeretné fizetni. Ebben az esetben a megjelölt szobatárs e-mailben egy kódot kap, így neki a szállásfoglalás űrlapon a „foglalás kóddal” lehetőséget kell választania, és befejeznie regisztrációját. (Tehát csak beregisztrált résztvevővel lehet az online rendszeren keresztül megosztani a szobaár költségét és arról hivatalos számlát kérni.)

• Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció törlését a Kongresszusi Titkárságon lehet kérvényezni.

• A regisztrációs díjak, a szállás és a programok visszaigazolására akkor kerül sor, ha ezek összege, a megadott határidőig megérkezik a konferencia számlájára (további információ a Részvételi díjak menüpont alatt található).
Felhívjuk figyelmét, hogy csak személyes adatainak megadása nem minősül érvényes regisztrációnak.
Csoportos regisztrációra e-mailen keresztül van lehetőség. Kérjük, érdeklődjön az mptinfo@tensi.hu e-mail címen.

Absztraktok

A Kongresszus előadás-kivonatát szerkesztett kötetben, elektronikusan letölthető, kinyomtatható formában készítjük el.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a kongresszus tudományos programjában csak előzetesen regisztrált, illetve részvételi díjat befizetett előadók szerepelhetnek.

Az absztraktok leadásának határideje MEGHOSSZABBÍTVA 2018. november 18.

Beküldés feltételei

 • Az anyag Magyarországon még nem került publikálásra;
 • Informatív tartalmú;
 • A Kongresszuson legalább a szerzők egyike részt vesz;
 • Az előadó akadályoztatás esetén legkésőbb két nappal a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Tudományos Szervező Bizottságnak. Amennyiben ez nem történik meg, tudomásul veszi, hogy a következő évi prezentációs lehetőséget a Tudományos Szervező Bizottság a szerzőktől megvonhatja.

Formai követelmények

 • a szerkesztőablakba beírt szöveg nem haladhatja meg a 2500 karaktert (a beírt szöveg a cím, a szerzők neve és munkahelye, valamint a kulcsszavak nélkül értendő);
 • kérjük a szerzők teljes (nem rövidített) nevét megadni!
 • a szerkesztőablak nem ad lehetőséget táblázat vagy ábra beillesztésére;
 • kérjük feltüntetni a szerző (k) teljes (nem rövidített, de titulus nélküli) nevét, majd a szerző munkahelyének nevét és helységnevét.

Az előadás-kivonatot csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az megfelel a beküldési feltételeknek és formai követelményeknek. A Tudományos Szervező Bizottság fenntartja a jogot, hogy a beküldött absztraktokat elbírálja, átírásra visszaküldje, vagy formájának módosítását kérje. A Bizottság nem fogad el előző években publikált anyagokat. Kutatási beszámolók kizárólag befejezett vizsgálatokat, és adatokat tartalmazó kivonatok esetén fogadhatók el.
Az előadás időtartama maximum 12 perc + 3 perc vitaidő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a vitaidő nem használható az előadás meghosszabbítására.

Az absztrakt beadáskor választható előadás típusok között megtalálhatók a szimpózium, kerekasztal, munkacsoport.
Ezek választása esetén kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakat:

Szimpózium:
egy adott téma köré szervezett program, melyben 4-6 különálló, önálló absztrakttal rendelkező előadás szerepel. A szimpózium szervezőjétől kérjük, hogy adja meg nevét és a szimpózium címét, valamint a szimpóziumban szereplő előadókat és előadáscímeket.
A szimpózium program: a szimpóziumot annak szervezője jelenti be és tölti fel a rendszerbe a tervezett programot az előadókkal és a témával együtt
A szimpózium előadás: a szimpózium keretén belüli előadások közül az előadó által választott és általa feltöltött előadás

Kerekasztal: egy téma megbeszélésére szervezett program, mely több szakember részvételével zajlik. A kerekasztal témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a szervezőt, hogy adja meg a kerekasztalban résztvevők nevét is.

Munkacsoport: egy téma, vagy stáb bemutatása, ahol a munkacsoport vezetője vázolja fel az adott témát, melynek megbeszélése a vezető moderálásával, a közönség aktív bevonásával történik. A munkacsoport témája egy absztraktban kerüljön feltöltésre, kérjük a vezetőjét, hogy adja meg a résztvevők nevét is.

A poszter 90 cm széles, és 120 cm magas lehet.
Kérjük, hogy a poszterek legalább egyik szerzője legyen a poszter mellett a szekció ideje alatt, és legalább 20 fénymásolatot hozzon magával.
A poszter állványokra ragasztással (blutack, kétoldalú ragasztó) lehet az anyagokat elhelyezni.

Interaktív hotel térkép >>

Az online regisztrációs felületen keresztül különböző szállás lehetőségek közül válogathatnak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a szállás igényeket a beérkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni. A szállásfoglalást a teljes szállásköltség megadott határidőig történő befizetése esetén igazoljuk vissza!
A távolabbi szállodák esetében a Széchenyi Egyetem és a szállodák között buszos transzfert szervezünk.

Kérjük, amennyiben szobáját szeretné megosztani, a jelentkezés során pontosan adja meg az előre egyeztetett szobatárs nevét. A Tensi szobatárs biztosítását nem vállalja.
A győri szálláshelyek mellett, igény esetén Mosonmagyaróváron is lehetőség lesz hotelfoglalásra, kb. 30 perc busz/autóútnyira Győrtől, a Széchenyi Egyetemtől. Amennyiben lesznek itt foglalások, a szállodákhoz minden reggel, illetve este az előadások, és a kulturális programok után, transzfert biztosítunk az itt lakó résztvevők részére.

A szállásfoglalást a teljes szállásköltség megadott határidőig történő befizetése esetén igazoljuk vissza!

Az alábbi szálláslehetőségek közül választhatnak

Az alábbiakban megadott parkolási díjak 2018-ra érvényesek. 2019-ben változhatnak!

GYŐR – SZÁLLODAI LEÍRÁSOK

Arany Szarvas Fogadó

Arany Szarvas Fogadó

9025 Győr,
Radó sétány 1.

Az Arany Szarvas Fogadó épülete Győr történelmi városközpontjában, a festői Püspökvárral szemben, a Rába-folyón álló, vadregényes Radó-szigeten helyezkedik el. Parkoló, wifi hálózat, infra- és finnszauna áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A szálloda a Széchenyi István Egyetemtől 1,3 km távolságra, gyalogosan 23 percnyi sétára található. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj20 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj24 000 Ft

Capitulum Hotel

Capitulum Hotel

9021 Győr,
Király u. 3/b.

A négycsillagos, barokkos berendezésű szálloda Győr történelmi óvárosának közlekedésmentes zónájában található. A Bécsi kapu téren süllyedő kapu működik, melyet egy diszpécser szolgálat működtet. Érkezéskor jelezzék, hogy a Hotel Capitulum vendégei, majdan a recepción kapnak egy elektromos kulcsot és behajtási engedélyt, amellyel a későbbiekben szabadon ki-behajthatnak. Korlátlan wifi használat áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. Távolsága a Széchenyi Egyetemtől : 930 m, gyalogosan 15 perc séta. Parkolás a szálloda mélygarázsában: 2900 Ft/autó /nap. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj21 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj32 000 Ft

ETO Park Hotel

ETO Park Hotel

9027 Győr,
Nagysándor J. u. 31.

A győri Élményközpont szomszédságában elhelyezkedő szállodában parkoló, internet hozzáférés, wellness és fitness részleg áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A szálloda a Széchenyi István Egyetemtől 3,6 km távolságra, gyalogosan 58 percnyi sétára található. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj27 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj31 000 Ft

Famulus Business Hotel

Famulus Business Hotel

9027 Győr,
Budai út 4-6.

A Famulus Business Hotel Győr egyik meghatározó szállodája és konferencia központja az Árkád Üzletközpont mellett, a belváros szomszédságában található, ahol zárt parkoló, internet hozzáférés, a szobában kávé és tea bekészítés áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A Széchenyi István Egyetemtől 1,95 km távolságra, gyalogosan 33 percnyi sétára van. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj25 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj29 000 Ft

Golden Ball Club

Golden Ball Club

9021 Győr,
Szent István út 4.

A Golden Ball Club parkolójának a bejárata a főúttal párhuzamos Révai utcából nyílik. A főútról a Shell kút kereszteződésénél kell lekanyarodni a kút felöli irányba, majd a következő lehetőségnél befordulni a Révai utcába. Onnan kb. 50 m-re található a szálloda. Zárt parkoló és korlátlan internet áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. Távolsága a Széchenyi Egyetemtől helyszínétől 1,8 km, gyalogosan 30 perc. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj22 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj33 000 Ft

Hegedűs Gyula Kollégium

Hegedűs Gyula Kollégium

9026 Győr,
Egyetem tér 1.

A Széchenyi Egyetem (konferencia helyszín) területén található kollégium három különálló épületben található. (K2, K3, K4). Ezeknél a szobáknál két szoba között helyezkedik el egy fürdőszoba (szobán belülről megközelíthető). Az Egyetem törölközőt, tisztálkodó szereket nem biztosít! Korlátlan wifi áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére.

 • Egyágyas szoba / éj12 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj15 000 Ft

Révész Hotel

Révész Hotel

9026 Győr,
Hédervári út 22-24.

A Révész Hotel Győr kertvárosában, Révfaluban található. Fekvése által élvezi a lüktető város közelségét, de elkerüli a hömpölygő belvárosi tömeg és annak minden zaja. A szállodában kis wellness részleg, wifi és parkoló áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A Széchenyi Egyetem gyalogosan kb. 2-3 perc alatt megközelíthető.

 • Egyágyas szoba / éj19 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj25 000 Ft

Ibis Hotel Győr

Ibis Hotel Győr

9021 Győr,
Szent István út 10/b.

A fiatalos lendületű, hangszigetelt, légkondicionált szobákkal rendelkező szállodában vezeték nélküli internet és parkoló áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A hotel a Széchenyi István Egyetemtől 1,7 km távolságra, gyalogosan 28 percnyi sétára található. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj23 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj25 000 Ft

Kálvária Hotel

Kálvária Hotel

9024 Győr,
Kálvária u. 22/d.

A Hotel Kálvária a győri barokk belváros közelében két épületrészen, három-és négycsillagos kategóriában kínál szállás lehetőséget. Zárt parkoló, wifi, fürdőköntös és a spa használata áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A hotel a Széchenyi István Egyetemtől 2,7 km távolságra, gyalogosan 43 percnyi sétára található. A szállodából a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

3 csillagos rész

 • Egyágyas szoba / éj21 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj26 000 Ft

4 csillagos rész

 • Egyágyas szoba / éj27 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj32 000 Ft

Klastrom Hotel

Klastrom Hotel

9021 Győr,
Zechmeister u. 1.

A barokk kor jellegzetességeit magán viselő, közel 300 éves kolostor és templom Győr egyik legmeghatározóbb épülete, ahol vezeték nélküli internet finn- és infra szauna áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A szálloda a Széchenyi István Egyetemtől 1,3 km távolságra, gyalogosan 20 pernyi sétára található. A hotel saját parkolójában 1.200.- ft / éj a parkolási díj jelenleg. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj17 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj21 000 Ft

Konferencia Hotel

Konferencia Hotel

9021 Győr,
Apor Vilmos Püspök tere 3.

A visszafogott eleganciájú, harmonikus színvilággal, tágas belső terekkel rendelkező szálloda a gyönyörű Káptalan dombon található. Szauna, uszoda, wifi elérés áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A Széchenyi István Egyetemtől 900 m távolságra, gyalogosan 15 percnyire. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj15 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj20 000 Ft

Apartman

 • 1 főre / éj18 000 Ft
 • 2 főre / éj23 000 Ft
 • 3 főre / éj26 100 Ft

Rába Hotel City Center

Rába Hotel City Center

9021 Győr,
Árpád út 34.

Győr gyönyörűen rekonstruált barokk belvárosában magasodik a Hotel Rába City Center évszázados épülete, amely központi elhelyezkedése révén remek kiindulópont a város műemlékeinek, nevezetességeinek felfedezéséhez. Ingyenes internet használat. A szálloda a Széchenyi István Egyetemtől 1,3 km távolságra, gyalogosan 20 pernyi sétára található. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj27 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj29 000 Ft
 • Superior lakosztály / 1 ágyas / éj35 000 Ft
 • Superior lakosztály / 2 ágyas / éj35 000 Ft

Rákóczi Hotel

Rákóczi Hotel

9021 Győr,
Rákóczi út 41.

Győr történelmi belvárosában, annak csendes utcájában helyezkedik el a kis, családias szálloda, ahol wifi áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. Távolság a Széchenyi István Egyetemtől: 1,2 km, gyalogosan kb. 25 perc. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj16 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj21 000 Ft

Garzon Plaza Hotel

Garzon Plaza Hotel

9021 Győr,
Vasvári P. u. 1/b.

Győr legújabb négycsillagos szállodája rendelkezik mindazon kényelemmel és luxussal, ami ebben a kategóriában elvárható. A szálloda előtt parkoló, a szállodában wifi, wellness részleg és fitnesz terem áll ingyenesen a vendégek rendelkezésére. A Széchenyi István Egyetemtől 3,95 km távolságra, gyalogosan 55 percnyi sétára van. A hotelből a Vándorgyűlés helyszínére reggel és este buszos transzfert biztosítunk.

 • Egyágyas szoba / éj23 000 Ft
 • Kétágyas szoba / éj26 000 Ft

A fenti árak tartalmazzák a reggelit és a vonatkozó adókat.

Szervezett transzferek - MENETREND VÁLTOZÁS!

A reggeli buszjáratok, a megadott szállodáktól indulnak (a pontos megálló helyről a szállodákban tájékozódhatnak) és a Széchenyi Egyetem parkolójához viszik az utasokat.

Az esti járatok az Egyetemtől az alábbi időszakokon belül folyamatosan indulnak a megadott szállodákhoz.

A Gála Vacsora napján (jan. 25. péntek), a táblázat szerint már délután indulnak buszok a szállodák felé (illetve vissza a szállodáktól az Egyetemhez). A programot követően a megadott időintervallumban folyamatosan indulnak buszok a Központtól a megadott szállodákhoz.

Menetrend ÚJ!

A Kongresszus elnöke

Molnár Károly

A Kongresszus társelnöke

Balázs Judit

A Szervező Bizottság elnöke

Molnár Károly

A Szervező Bizottság tagjai

Balázs Judit
Osváth Péter
Purebl György
Turjányi Katalin

A Szervező Bizottság címe:
Magyar Pszichiátriai Társaság
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 75/A

A Tudományos Bizottság elnöke

Osváth Péter

A Tudományos Bizottság tiszteletbeli elnöke

Ostorharics-Horváth György

A Tudományos Bizottság tagjai

Bagdy György
Balázs Judit
Bitter István
Demetrovics Zsolt
Égerházi Anikó
Fekete Sándor
Harmatta János
Kálmán János
Kelemen Oguz
Kurimay Tamás
Mórotz Kenéz
Németh Attila
Pászthy Bea
Purebl György
Réthelyi János
Rihmer Zoltán
Szekeres György
Szendi István
Tényi Tamás
Vizi János

Kongresszusi titkárság

TENSI Kft.
1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.

Egyéni reg., absztrakt segítség - Magyari Katalin - +36 (1) 345 1537 - kmagyari@tensi.hu
Egyéni szállás - Molnár Maya - +36 (1) 345 1507 - maya@tensi.hu
Céges regisztráció - Dézma Tímea - +36 (1) 345 1567 - tdezma@tensi.hu
Támogatás,kiállítás,szerződések - Jónák Éva - +36 (1) 345 1553 - ejonak@tensi.hu

Tel.: +36 (1) 345 1557
Fax: +36 (1) 345 1544
E-mail: mptinfo@tensi.hu

Adatvédelmi Nyilatkozat

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
kongresszus szervezéssel kapcsolatos adatkezelésről

A "TENSI " Kft. (székhely: 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 1., adószám: 10253175-2-41, cégjegyzékszám: 01-09-062479, congress@tensi.hu, tel: 06-1-345-15-53, www.tensi-congress.hu, továbbiakban: TENSI) mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a jelen Adatvédelmi tájékoztató olvasóját, az adatkezelő konferencia szervező weboldalának és közösségi oldalának látogatóit, és minden más természetes személyt, akinek adatait kezeli (továbbiakban ők együttesen: érintett(ek)), hogy tiszteletben tartja az érintettek személyhez fűződő jogait, ezért adatkezelései során az adatvédelmi szabályzata rendelkezései alapján jár el. A TENSI az időközben módosulandó adatvédelemre vonatkozó jogszabályi háttérrel és egyéb belső szabályzattal való összehangolása miatti a szabályzat, és az ennek alapján készült nyilatkozat megváltoztatására a jogot fenntartja. A Szabályzat mindenkor hatályos változata elektronikus formában a www.tensi.hu weboldalon, és papír alapon a székhelyén érhető el. A fentiek alapján a Szabályzat rendelkezéseit a TENSI magára nézve kötelezőnek tekinti, és működése során annak értelmében jár el.

A TENSI gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A TENSI az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről a TENSI az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata alapján tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik.

A TENSI az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

A TENSI törekszik arra, hogy minél pontosabban betartsa a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásait, így különösen az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló 2015. szeptember hó 29. napján kiadott ajánlását, és ezért a lehető legérthetőbben fejezi ki az adatvédelmi szabályokat, szükség esetén példákkal magyarázva azokat, valamint részletesen bemutatja az egyes adatkezelési tevékenységeket, hogy az érintett mindezek ismeretében tudja eldönteni azt, hogy önkéntes hozzájárulását adja azokhoz, vagy sem.

A TENSI célja annak biztosítása, hogy mindenben megfeleljen a hatályos jogszabályok adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseinek, így különösen, de nem kizárólagosan - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, - az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR), - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, - a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény, - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek.

A TENSI kiemelten fontosnak tartja, egyben elkötelezett az iránt, hogy az érintett által a weboldalon vagy más fórumon keresztül vagy más módon rendelkezésre bocsátott, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény által meghatározott adatokat védelemben részesítse, és az érintettek információs önrendelkezési jogukat tiszteletben tartsa. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá az érintettek biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez

A TENSI tájékoztatja Önt, a következő adatkezelési tevékenységeiről:

név*

azonosítás

munkahely neve,címe

azonosítás

e-mail cím*

kapcsolattartás

születési év

azonosítás

orvosi pecsétszám

azonosítás

ország

számlázáshoz ,statisztikához szükséges adat

város

számlázáshoz szükséges adat

cím

számlázáshoz szükséges adat

telefonszám

kapcsolattartás

szoba igény

teljesítéshez és számlázáshoz szükséges adat, ennek alapján adunk szobalistát a szállodának

étkezési igények

a megfelelő étkezés biztosítása (ennek alapján tájékoztatjuk a vendéglátást biztosítót)

fizetési mód

számlázáshoz szükséges adat

számlázási cím (név, ország, irányítószám, város, utca, házszám, kiegészítő adatok)*

számlázáshoz szükséges adat

Regisztráció dátuma* a rendszer rögzíti

teljesítéshez, visszakereshetőséghez szükséges

regisztráció módja (internet, fax, email, levél)

statisztika

támogató megnevezése

azonosítás

A rendezvényhez kapcsolódó programokra, fakultativ étkezésekre történő jelentkezés nyilvántartása

Az adott programok megszervezése miatt kell

- az adatkezelés célja: A TENSI Kft. jelen adatkezelésének célja: a 2019.január 24-26 között a Széchenyi Egyetem , Győr területén megtartandó a Magyar Pszichiátriai Társaság XXII. Vándorgyűlése kapcsán a honlapon keresztül elérhető online regisztráció során gyűjtött adatoknak a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban rendezvénystatisztikai céllal történő felhasználása

- érintettek köre: minden természetes személy, aki személyes adatainak megadásával a konferenciára jelentkezik;

- az adatkezelés jogalapja: az Ön előzetes és önkéntes hozzájárulása személyes adatainak kezeléséhez; a GDPR alkalmazásától kezdve az adatkezelés jogalapja a következő: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

- az adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig, olyan adatok vonatkozásában, amelyek bizonylatokra kerülnek, és a bizonylat a könyvviteli elszámolást támasztja alá, az adatkezelés időtartama a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 év

- adatfeldolgozó adatai:

- az érintett személyes adatainak továbbítása: a szállodák, a vendéglátást biztosító cég, a rendezvény megrendelője (tudományos/szakmai) szervezője, támogatók (szponzorok) részére történik annak érdekében hogy a megfelelő tájékoztatást megadhassuk. Szálloda/szobalista; ételérzékenység/vendéglátást biztosító; szervező/statisztika; támogatók(szponzorok) egyeztetés miatt.(ennek esetén, az adattovábbítás jogalapjáról, céljáról és címzettjéről.) az adatkezelés módja, folyamata: manuálisan, illetve elektronikusan a Molcomp rendszerrel,

A TENSI az alábbiak szerint tájékoztatja Önt a jogairól. Önt megilleti:

A tájékoztatáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérelmére az adatkezelő tájékoztatást adjon az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

• A helyesbítés joga: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

• A törléshez való jog, vagy más néven az „elfeledtetéshez való jog”: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha azt kötelező adatkezelés nem zárja ki.

• Az adatkezelés korlátozásához, vagy más néven zároláshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a TENSI korlátozza az adatkezelést. Ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit, az adatokat zárolni kell. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A TENSI a tájékoztatást írásban (ideértve az elektronikus utat is) nyújtja Ön felé, a helyesbítés, a törlés, az adatkezelés korlátozásának megtörténtéről írásban értesíti Önt, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították, átadta.

• A tiltakozáshoz való jog: Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése – ideértve a profilalkotást is – ellen, ha
a. a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c. a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Ön tiltakozhat az EU 2016/679 Rendelet 21. cikk 3. bek. alapján is a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, ekkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hatósági, bírósági jogérvényesítés: Az Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.

Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, Ön panasszal élhet:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
www: http://www.naih.hu
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A TENSI tájékoztatja Önt továbbá, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság 2019.évi XXII. Vándorgyűlésének résztvevői tudomásul veszik, hogy a rendezvényről fényképeket, készíthetnek a Tensi, valamint az engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak (a rájuk vonatkozó külön szerződés rendelkezései szerint), más résztvevők, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a résztvevő a rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. Hang- és képfelvételt kizárólagosan csak a az adott rendezvény szakmai/Tudományos szervezőinek engedélyével készíthet a rendezvényről. Amennyiben a résztvevő közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

Az előzőek szerinti megjelenítéseken annak készítője a résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. A Tensi, valamint az engedélyben részesülő személyek a résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosultak a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására, anélkül, hogy a résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtaniuk. Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a résztvevő nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Tensi-vel szemben.

A résztvevő jogosult a rendezvényen fényképek készítésére. A résztvevő az általa készített fényképet nem értékesítheti, és ellenérték fejében nem hasznosíthatja, illetve kereskedelmi célból ellenérték nélkül sem hasznosíthatja, az azokon szereplő résztvevőket beleegyezésük nélkül nem nevesítheti, személyiségi jogaikat nem sértheti. A Tensi kifejezetten kizárja a felelősségét arra az esetre, ha más Látogatók az előzőekben írtakat megszegik.

Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a jelen tájékoztatóban nem kap választ, kérjük, küldje el a congress@tensi.hu e-mail címre

Legfrissebb kongresszusok

  További rendezvények

  Hasznos linkek
  Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
  Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]
  Kongresszusi hírek

  IV. Életmódorvosi Konferencia2024.06.18.

  Tisztelettel meghívjuk Önt a IV. Életmódorvosi Konferenciára, amelyet idén 2024. október 10-12. között

  A Magyar Individuálpszichológiai Egyesület XVIII. Vándorgyűlése2024.06.06.

  Időpont: 2024. szeptember 28. (szombat)

  Helyszín: Vakok Iskolája – Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer

  Pszichiátriai Szakdolgozók XXIII Országos Kongresszusa2024.03.08.

  A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a SZTE Oktató Kórház a Pszichiátria osztály szeretettel meghívja a Pszichiátriai Szakdolgozók XXIII. Országos Kongresszusára.

   

  Időpont:

  Újratöltött Pszichoterápiás Hétvége 20242024.03.07.

  Kedves Érdeklődők,

  A Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület 18. alkalommal rendezi meg az újratöltött Pszichoterápiás Hétvégét.  A programról

  További hírek